Pasaulio lietuvių vaikų stovykloje Dauguose stovyklautojai net iš Argentinos

Daugų irklavimo bazėje atidaryta pasaulio lietuvių vaikų stovykla, kurioje iš 14 šalių įvairių lituanistinių mokyklų atvykę lietuviškas šaknis turintys vaikai nuo 12 iki 18 metų. Stovykloje iš viso yra 44 vaikai. Stovyklos atidarymo juostelę perkirpo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys, stovyklos koordinatorius Lietuvoje Povilas Labukas, Pasaulio lietuvių bendruomenės švietimo komisijos pirmininkė Alvija Černiauskaitė bei Pasaulio lietuvių bendruomenės švietimo komisijos narė Silvija Černiauskaitė.

Pasak Pasaulio lietuvių bendruomenės švietimo komisijos pirmininkės Alvijos Černiauskaitės, tai pirmoji tokia stovykla organizuojama Pasaulio lietuvių bendruomenės: „Tai pirmoji tokia mūsų organizuojama stovykla ir nors didžioji dalis vaikų kalba lietuviškai, tačiau pati stovykla akcentuota ne tik į kalbos puoselėjimą, bet ir meninę raišką, lietuvybės bei pilietiškumo puoselėjimą“.

Savivaldybės meras A. Vrubliauskas atidarymo metu stovyklautojams linkėjo gerų įspūdžių ir pasidžiaugė, kad į Alytaus rajoną atvyko tiek daug lietuvaičių iš įvairių šalių.

Stovyklos metu dalyviams netruks veiklos - numatyta duonos kepimo, dzūkiškų bandų edukacijos, kelionė į Trakus, ekskursija po Alytų, naktinis žygis Dauguose ir daug kitų užsiėmimų. Prie viso to, dalyviai susiskirstę į 6 komandas, visos stovyklos metu kurs video filmus apie Lietuvą, kuriuos pristatys stovyklos pabaigoje.

Stovyklą, skirtą Pasaulio lietuvių metams, organizavo Pasaulio Lietuvių Bendruomenės Švietimo Komisija ir Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenė. Į stovyklą susirinkę vaikai iš JAV, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Norvegijos, Lenkijos, Airijos, Jungtinės Karalystės ir kitų šalių.

Praėjusiais metais panaši stovykla Lietuvos šimtmečiui buvo organizuota Nemenčinėje.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

  • Wagner Clerk
    prieš 7 minučių
    Norėčiau jus visus rekomenduoti patikimam ir nuoširdžiam privačios paskolos davėjui, kuris patvirtino mano paskolą vos per kelias valandas po daugybės nesėkmingų bandymų gauti paskolą, nustebau ir apsidžiaugiau, kad privatus skolintojas mane išgelbėjo ir pasiūlė paskola su 2% palūkanų norma, susisiekite su ja dabar, jei jums reikia skubios paskolos El. paštas: christywalton355@gmail.com

Parašykite komentarą