Globėjai mokėsi kepti saldumynus

 

VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centras pakvietė Alytaus rajono vaikų globėjus pasimokyti konditerijos subtilybių. Gaminamų kepinių kvapas sklido iš Krokialaukio seniūnijos bendruomeninių šeimos namų. Patirtimi ir patarimais dalijosi socialinė darbuotoja Jurgita, dar žinoma kaip skanių konditerijos gaminių kepėja.
„Aš visada sakiau, kad globėjas, visų pirma, yra žmogus, o žmogui reikia visko. Reikia bendravimo, reikia mokymosi. Tad šiandien yra puikus pavyzdys, kai globėjos susibūrė ir mokėsi kepti pyragus, dalijosi patirtimi ir tiesiog bendravo, o bendravimas yra vaistas“, – kalbėjo Alytaus rajono mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė.
VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centro direktorės Ingos Daugirdienės teigimu, idėja pasimokyti kepti pyragus kilo globėjų mokymuose, kurių metu būdavo vaišinamasi ir socialinės darbuotojos Jurgitos kepiniais. „Tai pirmas kartas, kai mes susirenkame į tokią veiklą, tačiau susidomėjimas yra labai didelis. Galbūt organizuosime ir daugiau bei įvairesnių laisvalaikio susitikimų, kuriuose globėjai galės bendrauti ir mokytis“ , – sakė I. Daugirdienė. Popietės dalyvės kepė pyragus, zefyrus, dekoravo tortus ir kitus saldumynus.
Joje dalyvavusi globėja Liuda pasidžiaugė, kad turėjo galimybę pasimokyti tortų kepimo subtilybių, ir žadėjo pademonstruoti namiškiams, ko išmoko. „Labai gerai sekėsi, labai daug išmokau ir sužinojau, tad bandysiu tai gaminti ir namuose“ , – sakė šiuo metu vieną mergaitę globojanti moteris.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą