Baigėsi pirmasis nuotolinis pajamų deklaravimas

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad pasibaigus pirmajam visiškai nuotoliniam pajamų deklaravimo procesui nuo metų pradžios apie 65 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų laiku pateikė pajamų mokesčio deklaracijas, iš kurių didžioji dalis tai padarė savarankiškai vedlio pagalba. Turimą turtą deklaravo 6,7 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų, o 22,2 tūkst. skyrė dalį sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) paramai.

„Dėkojame gyventojams, kurie laiku atliko šią pareigą. Paskelbus nuotolinį pajamų ir turto deklaravimą, VMI skambučių srautas išaugo trigubai, o nuo kovo 3 d. nuotolines paslaugas ir konsultacijas teikė daugiau nei 360 VMI specialistų visoje Lietuvoje. Specialiai nuotolinėms paslaugoms sukurta iš gyventojų gaunamų skambučių valdymo sistema leido net 99 proc. padidinti teikiamų nuotolinių paslaugų telefonu pasiekiamumą, kas leido užtikrinti sklandžią deklaravimo pabaigą“, - teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, informuodama, kad daugiau nei 24 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų jau pervesta apie 6 mln. eurų GPM permokų. 

Kauno AVMI primena, kad visos GPM permokos, kurios susidarė tinkamai pajamas deklaravusiems asmenims, bus grąžintos iki liepos 31 d. Alytaus apskrityje už 2020 m. 49 tūkst. gyventojų deklaravo 11,6 mln. eurų grąžintiną GPM sumą, o 8,8 tūkst. gyventojų deklaravo valstybei mokėtinus 4,8 mln. eurų.

Kauno AVMI ragina nedelsti ir artimiausiu metu deklaruoti pajamas e. būdu ar paskambinus telefono numeriu 8 5 2191 777 to dar nepadariusius gyventojus, kuriems taip pat išsiųs priminimus dėl nepateiktų pajamų ir turto deklaracijų.

Pažymėtina, kad jokios veiklos nevykdantiems ir savarankiškai dirbantiems gyventojams, kurių ekonominė veikla įtraukta į nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą, iki rugpjūčio 31 d. ir dar du mėnesius po to yra taikomos mokestinės pagalbos priemonės – neskaičiuojami delspinigiai ir nepradedami išieškojimo veiksmai.

Jeigu gyventojai, kuriems taikomos mokestinės pagalbos priemonės, patiria sunkumų ir susidariusių mokesčių sumokėti neturi galimybės, jie gali kreiptis į VMI iki rugpjūčio 31 d. ir sudaryti mokestinės paskolos sutartį be palūkanų. Daugiau informacijos čia.

Visos VMI konsultacijos teikiamos nuotoliniu būdu paskambinus bendruoju informacijos numeriu 1882, o visos paslaugos paskambinus nuotolinių aptarnavimo padalinių numeriu 8 5 2191 777. Daugiau informacijos apie pajamų deklaravimą www.vmi.lt > Domiuosi pajamų ir turto deklaravimu. Naujausia informacija taip pat skelbiama VMI Facebook ir Linkedin paskyrose.



VMI informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą