Pabėgėlius apgyvendinusioms savivaldybėms – „TikoTiks“ centro pagalba

Lietuvą ištikusios pabėgėlių krizės problemas yra priverstos spręsti beveik visos Alytaus regiono savivaldybės, kurioms vyriausybės pavedimu tenka apgyvendinti nelegaliai iš Baltarusijos į Lietuvą patekusius migrantus. Ne tik apgyvendinti, bet ir aprūpinti būtiniausiais reikmenimis. 

Ieškodamos išeičių iš šios sudėtingos situacijos, savivaldybės, pagalbos kreipiasi ir į Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro pakartotinio daiktų naudojimo centrą „TikoTiks“. 

„Pirmo prašymo sulaukėme iš Lazdijų rajono savivaldybės. Čia apgyvendintiems pabėgėliams parūpinome įvairios patalynės: pagalvių, antklodžių, užvalkalų ir paklodžių. Sulaukę prašymo, per vieną parą sukomplektavome ir atidavėme beveik pusę tonos daiktų – jie ne nauji, bet išskalbti, sutvarkyti, tinkami naudoti“, - pasakojo Agnė Jučienė, ARATC Aplinkosauginio ugdymo ir pakartotinio naudojimo padalinio vadovė. 

Į šį, „TikoTiks“ centrą administruojantį, padalinį jau kreipėsi ir Alytaus rajono savivaldybės, Raudonojo kryžiaus draugijos atstovai, ieškantys drabužių bei avalynės sulaikytiems pabėgėliams, kurie mūsų valstybės sieną nelegaliai kirto turėdami minimalų kiekį asmeninių daiktų.   

„Drabužių turime tikrai pakankamai ir galime jų parinkti pagal pateiktus poreikius: vyriškų, moteriškų, skirtų vaikams. Socialines paslaugas teikiančių įstaigų atstovai gali atvykti ir patys pasirinkti drabužių. Patalynę šiuo metu jau esame atidavę visą, kiek turėjome, tad prireikus jos reikėtų palaukti“, - sakė A. Jučienė. 

Savivaldybių apgyvendintiems pabėgėliams atiduodami į daiktų mainų punktus „Mainukas“ atnešti, tekstilės konteineriais surinkti ir „TikoTiks“ centre sutvarkyti drabužiai bei patalynė. 
Pakartotinio daiktų paruošimo naudojimui centras „TikoTiks“ Alytaus rajone esančiame technologijų parke veikia jau trečius metus. Jame tvarkomi iš gyventojų surinkti įvairūs daiktai, kurie vėliau vėl atiduodami tolesniam naudojimui. 

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą