Nelegalių migrantų apgyvendinimas Kapčiamiestyje

Šiuo metu Kapčiamiestyje, buvusiose socialinės globos centro „Židinys“ patalpose, gyvena 81 nelegalus migrantas, kadangi Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos sprendimu, daugiau apgyvendintų asmenų negali būti. Siekiama, kad minėtose patalpose būtų įkurdintos tik šeimos su mažamečiais vaikais, nėščiosios, senjorai ir asmenys, priskiriami kitoms socialiai pažeidžiamoms grupėms.

Savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė, informuodama apie situaciją dėl nelegalių migrantų apgyvendinimo rajone, teigė: „Stengiamės, kad migrantai būtų aprūpinti maistu bei kitomis būtinomis priemonėmis ir išliktų taikūs bei geranoriški. Tai darome pirmiausia dėl rajono žmonių saugumo. Jei apgyvendintieji bus ramūs, jie nemaištaus ir nekels grėsmės gyventojams“.

Konkretus terminas, kiek laiko migrantai gyvens buvusiame socialinės globos centro „Židinys“ pastate, pasak direktorės, nėra numatytas, tačiau centrinė valdžia mini 3 mėnesius. Jei terminas nebūtų pratęstas, nelegalių migrantų savivaldybės patalpose nebeliktų spalio pabaigoje. Daugiau patalpų, priklausančių savivaldybei, kuriuose būtų galima apgyvendinti nelegalius migrantus, nėra. ,,Tikiuosi, kad Vyriausybė nepriims sprendimo Lazdijų rajone apgyvendinti didesnio kiekio migrantų. Finansų ministrė Gintarė Skaistė yra pažadėjusi kompensuoti visas savivaldybės patirtas išlaidas, susijusias su jų pavedimų vykdymu. Šiuo metu ši suma jau sudaro daugiau kaip 28 tūkst. eurų. Prašymas finansuoti minėtas išlaidas ir visi jas pagrindžiantys dokumentai jau yra pateikti“, – teigė rajono savivaldybės administracijos direktorė.

Lietuvos teritorijoje Valstybės sienos apsaugos duomenimis iš viso šiuo metu apgyvendinti 1440 nelegalūs migrantai, iš jų Valstybės sienos apsaugos tarnybos užkardose 975, savivaldybių skirtose patalpose – 465 (Vydenių mokyklos patalpos, Varėnos r., - 146, Verebiejų mokyklos patalpos Alytaus r. Simno sen. – 151, Poškonių mokykla Šalčinininkų r. – 16, Alytaus apgyvendinimo patalpos aerodromas – 71, Kapčiamiesčio buvusiose socialinės globos centro „Židinys“ patalpose – 81).

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą