Randai po operacijų. Kaip juos paslėpti?

Visiškai natūralu, kad po chirurginių operacijų ant kūno lieka randai. Nors jie gali būti ir po kosmetinės, ir po gyvybę gelbstinčios operacijos, tikrai nereiškia, kad kiekvienas žmogus norės, jog po operacijos aiškiai matytųsi randai. Šiame straipsnyje aptarsime svarbiausią informaciją, kuri yra susijusi su po operacijų liekančiais randais, jų priežiūra ir galimomis priemonėmis, padedančiomis juos paslėpti.

Nuo ko pradėti?

Tiek prieš pačią operaciją, tiek po jos galite tiesiogiai su gydytojais pasikalbėti apie galimus randus. Bet kokiu atveju, pirmąsias dienas ar net keletą savaičių randų rekomenduojama beveik neliesti, leisti jiems užgyti ir tik pašalinus siūles arba atlikus kitas apžiūros procedūras (arba, pagal chirurgo rekomendacijas) – imtis kažkokių veiksmų.

Jeigu randas atsirado po neplanuotos procedūros – verta kreiptis įhttps://www.lazeriniscentras.lt/lt/gydytojai, kad gautumėte profesionalias įžvalgas ir rekomendacijas dėl geriausio randų slėpimo būdo. Kai kada galima naudoti kosmetiką, kitais atvejais – kūrybingai pasirinkti drabužius. Tačiau, jeigu kalbame apie ryškius ir jums patiems diskomfortą keliančius randus, bene populiariausias sprendimas yra lazerinis randų šalinimas. Plačiau apie jį ir pakalbėkime.

Lazerinio randų šalinimo veiksmingumas

Per pastaruosius 2-2,5 dešimtmečio, lazerinės gydymo technologijos smarkiai patobulėjo. Modernių technologijų pagalba dermatologai ir gydytojai gali su lazeriais pašalinti pačius įvairiausius odos defektus. Po konsultacijos su tokias procedūras atliekančiais dermatologais, galima priimti konkretų procedūrų planą. Paprastai randų šalinimui reikia 3-5 procedūrų, kurių kiekviena trunka <40 minučių.

Pasiruošus procedūroms, po kelių seansų randai yra kone visiškai pašalinami arba pasidaro beveik nematomi ir kelia daug mažesnį diskomfortą arba apie jį galima visai pamiršti. Po procedūros reikia papildomai saugoti tą odos zoną, nuo kurios buvo šalinamas randas, tačiau po 4-6 mėnesių jau galima grįžti į įprastą gyvenimo ritmą.

Nors tam tikrais atvejais geriau yra pasistengti susitaikyti su fizinio diskomforto nekeliančiais randais ir džiaugtis savo kūnu toks, koks jis yra, tačiau tuomet, kada nepatogumų išvengti neįmanoma, lazerinė dermatologija daro stebuklus ir labai efektyviai ir greitai gali padėti paslėpti po operacijų likusius randus. 

UAB „Market Rats“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą