Tvorų priežiūra pagal jų tipus


Pastebima tendencija, jog renkant aptvėrimo sprendimą žemės sklypui, pirmenybė teikiama tvoroms, kurios nereikalauja ypatingos priežiūros bei yra atsparios aplinkos veiksniams kaip karštis, šaltis, vėjas, lietus ar sniegas. Už tvoros montavimą atsakingi asmenys dažniausiai renkasi kokybiškas ir ilgaamžes tvoras, kurios, priklausomai nuo poreikio, arba žymi teritoriją, arba suteikia privatumą ir saugumą sklype pastatytame name gyvenančioms šeimoms. Pasirinkti tinkamą tvorą gali padėti rekomendacijos www.tvora.eu tinklapyje, o vieni svarbiausių aspektų, į kuriuos patariama atsižvelgti renkantis aptvėrimo sprendimą, yra tinkamas tvoros dizainas, ilgaamžiškumas bei kokybiškos medžiagos, kurių panaudojimas tvoros gamyboje, sumažina poreikį ją nuolatos prižiūrėti.
Tvoros tipų yra įvairių, kurie skirstomi pagal medžiagas, iš kurių ji yra pagaminta. Tai gali būti medinės, metalinės, segmentinės ir tinklinės, plastikinės, akmeninės tvoros ir pan. Vienomis kokybiškiausių ir ilgaamžiškiausių tvorų yra laikomos metalinės tvoros. Šios yra atsparios korozijai, aplinkos veiksniams, o taip pat joms nereikia priežiūros. Tai tampa ypač patogiu pasirinkimu asmenims, kurie neturi ar nenori skirti papildomo laiko tvoros valymui, impregnavimui ar kitoms procedūroms. Medinės tvoros – klasikinis sklypo aptvėrimo sprendimas, kurį dažnai renkasi sodybų ir nuosavų namų šeimininkai. Renkantis medinę tvorą būtina atkreipti dėmesį ar ši yra tinkamai paruošta, kadangi netinkamai paruoštos medienos tvorą gali reikėti prižiūrėti, atnaujinti, tam skiriant papildomo laiko. Tam, kad medinė tvora nepūtų ir tarnautų ilgą laiką, specialistai rekomenduoja įsigyti specialiomis impregnavimo priemonėmis padengtą tvorą arba rinktis termiškai apdorotos medienos tvorą. Pastaroji specialistų laikoma dar ilgaamžiškesne negu impregnuota. Tačiau esant poreikiui, medinę tvorą rekomenduojama papildomai impregnuoti, tačiau tik kas 10 metų, todėl pastebima, jog tokia tvora tampa dažnu pasirinkimu, nes jos priežiūra yra ypač reta.
Metalinių horizontalių profilių, metalinių strypų ar iš aliuminio pagamintos tvoros nereikalauja jokios priežiūros, tuo tarpu iš akmens ar betono pagaminti tvoros blokeliai pirmaisiais metais gali „pasipuošti“ kalkėmis. Tačiau tai yra natūralus procesas, kurio padarinius galima ypač lengvai nuvalyti su specialiomis priemonėmis. Kalkės, atrodančios kaip šviesios dėmės, atsiranda tik pirmaisiais tvoros gyvavimo metais, o jas nuvalius, po metų, šios nebeatsinaujina. Taip pat minėtus blokelius galima impregnuoti, nes tai ne tik juos apsaugos nuo kalkėjimo, bet ir išryškins spalvą. Skardinės tvoros nereikalauja ypatingos priežiūros, kadangi specialiu lydiniu padengtas metalas apsaugo nuo korozijos, tačiau dera paminėti, jeigu skardinė tvora sumontuota arti gatvės, kurioje vyksta intensyvus eismas, ją reikės reguliariai nuplauti. Taip pat iš metalinių lakštų pagamintą tvorą, pastatytą arti važiuojamosios dalies, gali reikėti reguliariai pavalyti nuo gatvėje kylančių dulkių ir panašių teršalų.
Plastikinio tipo tvoros visai nereikia prižiūrėti, nes plastikas nėra rūdijanti ar pūvanti medžiaga, o taip pat nuo tokios tvoros nesilupa dažai. Taigi, aplinkos veiksniams atspari plastikinė tvora priežiūros nereikalauja, tačiau nėra tokia patvari kaip metalinis aptvėrimo sprendimas. Dar viena tvora, nereikalaujanti priežiūros - pagaminta iš akmenų. Nuo kitų tvorų tipų ji skiriasi savo montavimu, kadangi šis yra sudėtingesnis ir trunkantis keliais etapais. Tinklinės tvoros paskirtis – teritorijos žymėjimas. Šio tipo tvora yra retai pasirenkama siekiant aptverti nuosavą namą ar sodybą, kadangi ji nėra tinkamiausia saugumui bei privatumui užtikrinti. Šią tvorą patariama reguliariai apžiūrėti tam, kad esant jos nukarpymui ar sulankstymui, ši būtų pataisyta

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą