Šiandien ir prieš 100 metų priešakinėse linijose – gydytojai

Kai visuomenė susiduria su ligomis, į priešakines kovos linijas patenka medikai. Ir nesvarbu, kokios ligos siaučia: šiltinės, raupai, gripas ar šiandien pasaulį sukaustęs COVID-19, su nematomu priešu tiesiogiai tenka susidurti medicinos žmonėms. Atlikdami pavojingą pareigą, jie rūpinasi mūsų sveikata. Kaip galime jiems padėti? Laikydamiesi principo „mažiau yra daugiau“, t. y. kuo mažiau sudarydami palankias sąlygas ligai plisti.

 Prieš 100 metų Lietuvos medikai taip pat stovėjo priešakinėse gretose ir kovojo su nematomais priešais – dažnai ignoruojamomis ligomis. Tačiau greta savo tiesioginių pareigų, dažnai dar rūpinosi ir Lietuvos valstybės ateitimi. Vieni tarnavo jaunos valstybės karinėse pajėgose, kiti kūrė savisaugos būrius, stojo į šaulių organizacijos gretas, vykdė platų kultūrinį ir švietėjišką darbą. 

Virtualioje parodoje „Šiandien ir prieš 100 metų priešakinėse linijose – gydytojai“ pristatomi trys Alytaus inteligentai gydytojai, kurie savo profesine ir visuomenine veikla anuomet buvo pavyzdys Lietuvos gyventojams. Žvelgdamas į jų gyvenimą stiprybės gali pasisemti ir šiandienos žmogus. Susipažinkite su gydytojais: Simu Janavičiumi, Juozu Nemeikša ir Benjaminu Petrovu, kurie jautė pareigą ne tik savo profesijai, bet ir Lietuvos valstybei. Parodą galite pamatyti muziejaus feisbuko puslapyje www.facebook.com/AlytausKrastotyrosMuziejus

Alytaus kraštotyros muziejaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą