Paminėta Lietuvos žydų genocido atminimo diena

Karo metų prisiminimais iš Vilniaus geto, kuriuos perskaitė Alytaus miesto mokyklų moksleiviai, prasidėjo Lietuvos žydų genocido atminimo dienos paminėjimas prie memorialo Vidzgirio miške.

Būtent jame ilsisi Atrojo pasaulinio karo metais nužudytų Alytaus ir jo apylinkių žydų palaikai. Kasmet rugsėjo 23-iąją čia dedamos gėlės, Alytaus miesto mokyklų moksleiviai padeda atminimo akmenukus. 

„Sunku pasverti, ko tautos istorijoje daugiau: džiaugsmą ar skausmą liudijančių dienų. Šiandien yra viena iš tą skausmą liudijančių dienų. Liudijančių skausmą ir atmintį. Apie gyvenusius ir išėjusius. Išvarytus iš savo namų kiekviename Lietuvos mieste ir miestelyje. Nužudytus tik todėl, kad kažkam atrodė kitokiais, nors daug dešimtmečių taikiai gyveno greta. 

Nulenkdami galvas ir pagerbdami nužudytųjų atminimą, neleiskime, kad genocidas pasikartotų XXI -ąjame amžiuje. Ne tik Lietuvoje, bet ir Ukrainoje ar bet kurioje kitoje Europos ar pasaulio valstybėje. Būkime stiprūs ir susitelkę: miesto bendruomene ir žmonių bendrija. Atjaučiančia ir padedančia, siekiančia sugyvenimo ir tarnystės vardan šeimos, namų, miesto ir valstybės“ , - prie paminklo padėjusi puokštę iš baltų rožių, kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.


Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą