Lazdijuose paminėta Tarptautinė savanorių diena

Jau daugiau kaip trisdešimt metų gruodžio 5 dieną pasaulyje minima Tarptautinė savanorių diena. Ši diena neužmiršta ir Lazdijuose. VVG Lazdijų viešojoje bibliotekoje organizavo susitikimą su visų Lazdijų rajono savivaldybės bendruomenių atstovais. Juos sveikino renginyje dalyvavęs Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.

Dzūkijos VVG pirmininkė Edita Gudišauskienė priminė, kad jau antrą kartą organizuojamo renginio tikslas – padėkoti bendruomenių pirmininkams, nariams, už jų nuolatinį savanorišką darbą, rūpestį kaimų, miestelių gyventojais, organizuotus renginius, laimėtus projektus ir kitas veiklas, kurios praturtina Lazdijų krašto gyventojų kasdienybę.

Lazdijų rajono savivaldybės vadovas Artūras Margelis dėkojo bendruomenių savanoriams, kurie dažnai dirba be jokio atlygio, tačiau ne todėl, kad jų pastangos ir pasiekiami rezultatai yra nesvarbūs, o todėl, kad savanoriška veikla – neįkainojama. „Mūsų krašto visuomenė keičiasi, nuolat auga, tampa bendruomeniškesnė, supratingesnė, geresnė, o prie šių pokyčių labai prisideda besikuriančios ir jau gyvuojančios bendruomenės. Džiaugiuosi, kad gyventojai aktyviai teikia idėjas, atkakliai siekia savo tikslų ir idėjų įgyvendinimo“ – kalbėjo meras Artūras Margelis. Simbolinės dovanos buvo įteiktos Mikniškių, Barčių, Gegutės, Kapčiamiesčio, Būdviečio, Metelių, Veisiejų, Vytautų, Noragėlių, Varnėnų ir Naujos Kirsnos kaimo bendruomenių pirmininkams.

Susitikimas buvo pradėtas Lazdijų kultūros centro muzikine dovana – Valdo Krukonio atliekamais muzikos kūriniais. Po sveikinimų buvo pristatyta ir į renginį pakviesta prof. habil. dr. Irena Leliūgienė, kuri susirinkusiems skaitė viešą paskaitą „Savanoriškos socialinės veiklos įtaka žmogaus gyvenimo kokybei“.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą