Druskininkų pasieniečiai sulaikė suklastotą pažymėjimą pateikusį ukrainietį

Druskininkų pasieniečiai Raigardo punkte sulaikė ukrainietį, kuris pateikė, įtariama, visiškai suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.

Šeštadienio naktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai tarptautiniame Raigardo kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos išvykstančio krovininio automobilio „Mercedes Benz“ su priekaba „Syriusz“ bei vairuotojo, 29-erių Ukrainos piliečio, dokumentus. Abi transporto priemonės buvo paženklintos ukrainietiškais numeriais. Jomis buvo gabenami du naudoti nautomobiliai. Visi dokumentai buvo tvarkingi.

Įtarimų Druskininkų pasieniečiams sukėlė užsieniečio pateiktas Ukrainos vairuotojo pažymėjimas. Kurorto pareigūnai nustatė, kad tai – visiška klastotė.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Ukrainietį pasieniečiai uždarė į areštinę. Ir krovininis automobilis, ir priekaba, ir du jais gabenti naudoti automobiliai saugomi Raigardo kontrolės punkte.

VSAT Prevencijos skyriaus viršininkas

Giedrius Mišutis

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą