Pabėgęs nuteistasis grąžintas į Alytaus pataisos namus

Kalėjimų departamentas informavo, kad šeštadienį iš Alytaus pataisos namų pasišalino nuteistasis Saulius Jurgaitis (gim. 1985 m.). Kad jo nėra, buvo pastebėta vakarinio nuteistųjų patikrinimo metu.

Paskutinį kartą Alytaus pataisos namų pareigūnai S.Jurgaitį matė įstaigoje vasario 21 d. apie 16 val. 15 min. Atvirosiose kolonijose nuteistieji gyvena bendrabučio tipo patalpose ir nėra griežtai saugomi, tik prižiūrimi.

Apie nuteistojo pasišalinimą buvo informuoti Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pabėgęs nuteistasis S.Jurgaitis pareigūnų buvo rastas Alytaus rajone pirmadienio rytą.

Kalėjimų departamentas dėl nuteistųjų pasišalinimo rizikų šių metų pradžioje kreipėsi į Teisingumo ministeriją, kad būtų pakeisti teisės aktai, bei pateikė konkrečius pasiūlymus, kaip mažinti rizikas atvirosiose kolonijose, motyvuoti nuteistuosius laikytis įstaigos vidaus taisyklių.

„Mūsų siūlymų esmė, kad atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys ir sistemingai vidaus tvarką pažeidinėjantys, pavojų kitų asmenų saugumui keliantys asmenys įkalinimo įstaigos vadovo sprendimu galėtų būti perkeliami tęsti bausmės atlikimą į pataisos namus. Manome, kad tai motyvuotų nuteistuosius laikytis drausmės ir tvarkos atvirosiose kolonijose“, – sako Kalėjimų departamento direktorius Virginijus Kulikauskas.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą