Lazdijų r. į šulinį įkrito 8-metis, jo gelbėti į vandenį šoko tėvas – prireikė ugniagesių Policija paviešino vaizdo įrašą, aiškėja daugiau detalių

Lazdijų rajono gelbėtojai sukelti ant kojų gavus pranešimą apie į šulinį įkritusį vaiką ir jo tėvą. Atskubėję ugniagesiai abu išgelbėjo. 

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, antradienį apie 18 val. 15 min. gautas pranešimas apie tai, kad Lazdijų r., Neravų kaime, Pievų g., į šulinį įkrito vaikas ir jo tėvas. 

Į įvykio vietą išsiųstos Lazdijų priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje lrytas.lt sužinojo, kad gelbėjimo operacija buvo sėkminga.

„Abu išgelbėti“, – sakė ugniagesiai. 

Į nelaimės vietą pirmieji atskubėjo policijos pareigūnai, juos pasitiko sodybos savininkė, kuri grįžusi į namus, sūnų ir vyrą rado šulinyje. Pasinaudoję tarnybiniame automobilyje esančia gelbėjimo virve, pareigūnai pirmiausia ištraukė vaiką, tuomet gelbėjo šulinyje likusį jo tėvą. 

Traukiant vyrą į įvykio vietą atvyko ugniagesiai gelbėtojai, kurie pareigūnams padėjo iškelti jį iš šulinio, rašoma pranešime spaudai, kurį išplatino policijos atstovė. 

Išgelbėtas vyras dėkojo pareigūnams ir papasakojo kaip įvyko nelaimingas atsitikimas. Sodybos savininkas pasakojo, kad dirbdamas kieme išgirdo sūnaus riksmą ir pamatė atidengtą kieme esantį šulinį.

Pamatęs, kad vaikas įkrito į šulinį, nieko nedelsdamas, pasiėmė ūkiniame pastate buvusią virvę ir ja nusileido gelbėti sūnaus. Laimei su savimi turėjo telefoną, kurio pagalba išsikvietė pagalbą, nes pats išlipti iš šulinio jėgų neturėjo.

Į nelaimės vietą atskubėję Lazdijų r. PK policijos pareigūnai Ovidijus Andraikėnas ir Gediminas Stankevičius džiaugėsi, kad ir vaikas ir tėvas nenukentėjo, atsipirko tik išgąsčiu. 

Aštuonmetis išvežtas į ligoninę medikų apžiūrai. 

Pirminiais duomenimis, šulinys, į kurį įkrito tėvas su vaiku yra gilus – jį sudaro 11 rentinių, iš kurių net 7 apsemia vanduo. 

Įvykis tiriamas. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą