Alytiškius pasilikti namuose per šventes ragina pati Korona

Lyginant su kitomis šalies savivaldybėmis, Alytuje sergančiųjų COVID-19 daugiausia. Siekdama paskatinti gyventojus per didžiąsias metų šventes likti namuose, laikytis visų įmanomų saugumo reikalavimų ir atsisakyti tradicinių susibūrimų, Alytaus miesto savivaldybė ėmėsi netradicinės komunikacijos. 

„Šventės – puikus metas mums susitikti. Pagalvok apie tai. Korona“, „Kalėdų Seneli, šiais metais buvau darbšti ir gera. Kitąmet norėčiau ilsėtis. Korona.“, „Aš mylėjau tave tau nežinant. Tau nežinant tave aš myliu. Su šventėmis!“ – štai taip susimąstyti verčia elegantiška, iš pirmo žvilgsnio visiškai nepavojinga moteris, vardu Korona. Tačiau ji, kaip žinia, kur kas suktesnė ir klastingesnė nei atrodo. 

Alytiškiai raginami šventes sutikti namuose ir pasitelkus ironiją: „Tu nekantriai lauki švenčių. Korona kantriai – tavęs“, „Geriau vienam nei su Korona. Jaukių švenčių!“. Sukurti specialūs plakatai su Korona pavadintos moters atvaizdu ir skambiais pranešimais buvo iškabinti įvairiose miesto vietose, išplatinti socialinėje medijoje.

„Privalome daryti viską, kad gyventojai aiškiai suprastų ir įvertintų galimą riziką, jeigu šventes nuspręstų sutikti dideliame giminaičių ar draugų būryje. Virusas yra kur kas klastingesnis nei kai kuriems žmonėms atrodo. Greitai plinta. Turime būti sąmoningi, atsakingi, rūpintis savimi ir aplinkiniais. Dėkoju savo komandai už gebėjimą originaliai kalbėti apie problemas, tikiuosi, kad tai duos rezultatą – gyventojai elgsis atsakingai ir šventes sutiks kukliai namuose“,– komunikacijos projektą įvertino Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. 

***

„Šventėms iškepsi antį, paruoši baltos mišrainės, desertui vanile kvepiantį pyragą, pasirūpinsi dovanomis ir keliausi į svečius. Aš, žinoma, kartu! Su malonumu aplankysiu tavo giminaičius ir draugus. Juk švęsti didelėje kompanijoje visuomet smagiau, ar ne? Aš, kaip ir Tu, į svečius einu ne tuščiomis – atsinešu slogą, kosulį, aukštą temperatūrą ir kaulus laužantį skausmą.“ 

Per šventes Jus mielai aplankytų Korona. Ir tikrai aplankys, jeigu Kalėdas ir Naujuosius metus sutiksite gausiame giminaičių ar draugų rate. 

Alytaus miesto savivaldybė rūpinasi Jūsų saugumu ir sveikata, todėl ragina būti sąmoningiems ir atsakingiems. Šiemet šventes sutikite namuose tik su pačiais artimiausiais. Būkite supratingi, saugokite save ir visus, kuriuos mylite!

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą