Nuo birželio vidurio atnaujinamas miesto autobusų eismas – važiuos pagal vasaros tvarkaraščius

Džiugi žinia alytiškiams: nuo birželio 15 dienos Alytuje visa apimtimi atnaujinamas viešojo transporto eismas. Maršrutiniai autobusai kursuos visą darbo dieną, šeštadieniais, sekmadieniais ir šventinėmis dienomis.

Karantino metu viešojo transporto judėjimo grafikas buvo apribotas dėl visiems suprantamų priežasčių saugantis nuo užkrato, nepaisant to, kad tokie apribojimai sukėlė ir nemažai nepatogumų, bet tai buvo būtina ir neišvengiama priemonė.  

Taip pat nuo birželio 15 dienos įsigalioja ir vasaros tvarkaraščiai. Tai jau įprastas dalykas – kasmet Alytuje nuo birželio vidurio iki  rugsėjo 1 dienos viešasis transportas kursuoja šiek tiek rečiau ir kitu laiku. Todėl gyventojų prašoma stebėti tvarkaraščius, kad savo kelionę galėtų tinkamai suplanuoti. 

Visose autobusų stotelėse bus iškabinti nauji tvarkaraščiai. Naujausią informaciją apie eismo pasikeitimus keleiviai sekmadienį, birželio 14 dieną, ras internete adresu https://www.stops.lt/alytus arba https://m.stops.lt/alytus/.

Atkreipiame dėmesį, kad iki rugsėjo 1 d. vis dar nekursuos 5-ojo maršruto autobusas. Primename, kad šio autobuso maršruto galutines autobusų stoteles (SB „Nemunas“ ir Medicininės reabilitacijos ir sporto centras) galima pasiekti 2-ojo ir 7-ojo maršrutų autobusais. 5-ojo autobuso maršruto alternatyva yra 2-asis maršrutas, kurio galutinė stotelė Medicininės reabilitacijos ir sporto centras, tuo tarpu SB „Nemunas“ keleivius, kaip įprasta, aptarnaus 7-ojo maršruto autobusai.

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad 2-uoju maršrutu autobusų eismas nuo birželio vidurio bus retesnis negu įprastai, todėl, rinkdamiesi kelionę, nepamirškite žvilgtelėti į tvarkaraštį.

Nepaisant to, kad karantinas baigėsi, jo metu galioję reikalavimai ir rekomendacijos, susijusios su viešuoju transportu, išlieka: 

- autobusų stotelėse bei viešajame transporte  dėvėti apsaugines veido kaukes arba respiratorius;

- laikytis saugaus atstumo;

- vengti atsiskaitymų grynaisiais pinigais;

- atsiskaitant grynaisiais pinigais, su savimi turėti smulkių grynųjų pinigų. Prašytume vengti didesnės vertės – 10, 20, 50 eurų – banknotų, nes mažėjant atsiskaitymų grynaisiais pinigais, vairuotojai tiek grąžos gali neturėti;

- pasinaudoti nemokamo persėdimo galimybe, jeigu nėra tiesioginio maršruto. Šią privilegiją turi tik elektroninio bilieto naudotojai. Keleiviai, neturintys elektroninio bilieto kortelių, jas gali įsigyti iš autobusų vairuotojų ir papildyti el. piniginę daugkartiniam naudojimui.  Elektroninio bilieto naudotojai turi galimybę per 30 min. nuo pirmojo pažymėjimo vieną kartą persėsti į kitą autobusą už tą pačią vienkartinio elektroninio bilieto kainą;

- atkreipti dėmesį į tvarkaraščių pasikeitimus.

Dėl išsamesnės informacijos prašome kreiptis: mob. tel. 8 685 61 670 (darbo dienomis nuo 8 iki 17 val.) arba bet kuriuo paros metu el. paštu transportas@alytus.lt.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą