Alytaus miesto fontanai čiurlenti pradės penktadienį

Alytaus miesto fontanai  alytiškius ir miesto svečius džiuginti pradės nuo penktadienio. Tądien planuojama paleisti fontanus Rotušės aikštėje,  Senamiesčio skvere, Miesto sode, Mažojoje Dailidėje, Pirmo Alytaus bei Studentų skveruose. 

Fontanas prie Alytaus sporto ir rekreacijos centro bus rekonstruojamas, todėl kol kas jis neveiks. Po rekonstrukcijos jis nušvis naujomis spalvomis, bus sutvarkyta vandens nutekėjimo sistema ir alytiškius savo įspūdingu vaizdu jis pradės džiuginti jau šiek tiek vėliau. 

Ateityje planuojama apšviesti ir Miesto sodo fontaną. Apšvietimo galimybės derinamos su Kultūros paveldo departamentu, bus rengiamas konkursas.

Fontanai kaip ir kasmet, priklausomai nuo oro sąlygų, veiks nuo balandžio iki spalio mėnesio vidurio. Vandens siurblių paleidimas suprogramuotas nuo pusės aštuonių ryto iki dvidešimt antros valandos. Tiesa, kiekvieno fontano veikimo laiką galima nustatyti ir kitokį. Dabar pasirinktas toks, atsižvelgiant į dalies gyventojų nepasitenkinimą, kilusį praėjusiais metais.  

Išlieka problema dėl taip vadinamosios „Varlės“ fontano. Prie „Žuvinto“ prekybos centro esantis fontanas yra avarinės būklės, jo cirkuliacinis rezervuaras bei pats fontano baseinas yra kiauri – ieškoma kompleksinių sprendimų ne tik dėl paties fontano, bet ir visos teritorijos šioje vietoje sutvarkymo.
 
Šešis miesto fontanus paleis ir juos nuolat prižiūrės bendrovė „Dzūkijos vandenys“. Ji balandžio pradžioje laimėjo skelbtą jų aptarnavimo konkursą. Tai ji darys trejus metus, bendra sutarties vertė – 61 tūkstantis eurų.

Pasak Alytaus miesto ūkio skyriaus vedėjos Palmiros Račkauskienės, kasmet miesto fontanų priežiūra atsieina apie 20 tūkstančių eurų. Konkretus lėšų panaudojimas kasmet priklauso nuo fontanų veikimo laiko ir oro sąlygų. 

„Suprantama, kai fontanai prie Sporto rūmų, o taip pat ir Miesto sode bus apšviesti, tai šiek tik išlaidų prisidės, tačiau jos tikrai nebus labai didelės, bet vaizdas bus gerokai gražesnis“, - sakė vedėja.


Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą