Miesto bendruomenės pasirinkimui – keturios alytiškių iniciatyvos

Startuoja projekto „Alytiškių iniciatyvos“ balsavimas. Jau nuo šiandien ir iki gegužės 24 dienos galite atiduoti savo balsą už labiausiai patikusią miesto iniciatyvą! Kviečiame ne tik balsuoti, bet ir paraginti tai daryti savo artimuosius bei draugus. 

Šiemet, kitaip nei ankstesniais metais, buvo gautos tik mažųjų projektų kategorijai priklausančios iniciatyvos. Iš viso buvo pateikta 10 paraiškų.

 Komisija, sudaryta iš tarybos narių, administracijos tarnautojų ir bendruomenės atstovų, nuotoliniu būdu vertino visas aprašytas iniciatyvas. Įvertinusi gautas paraiškas, viešai balsuoti komisija teikia 4 iniciatyvas, kitos neatitiko Bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai gerinti, projektų idėjų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašo reikalavimų. 

Nors šiemet balsuoti teikiamos tik kelios iniciatyvos, tačiau tikime, kad jos patiks gyventojams ir bus naudingos miesto gyventojams bei svečiams. Todėl kviečiame visus miestiečius nuo 16 metų iki gegužės 24 dienos internetu balsuoti už pasiūlytų iniciatyvų projektus. Daugiausiai alytiškių palaikymo sulaukusios iniciatyvos bus įgyvendintos savivaldybės biudžeto lėšomis. Mažųjų projektų kategorijoje teikiamos iniciatyvos iki 25 tūkst. eurų vertės, jos turėtų būti įgyvendintos dar šiemet. 

Susipažinkite su projektais:

Diskogolfas Alytuje (siekiant skatinti gyventojų fizinį aktyvumą, Jaunimo arba Kurorto parkuose siūloma įrengti 18 krepšių diskogolfo teritoriją be inventoriaus). 

Šunų vedžiojimo/treniravimo aikštelė Vidzgiryje (aptverta aikštelė su šunims laipioti ir treniruoti skirtais įrenginiais. Ją siūloma įrengti Sudvajų g.).

Empatijos sūpynių aikštelė (grupės žmonių žaidimas – besisupdami jie turės galimybę žaisti žaidimą, susijusį su emociniu raštingumu, skatinančiu geriau pažinti save ar kitą žmogų. Ją įrengti siūloma Dainų slėnyje arba prie PC „Jotvingis“).

Dėžės šunų ekskrementams su maišelių dalytuvais (visame mieste 50 vnt. dėžių su vienkartinių maišelių konteineriu. Projektu siekiama kurti patrauklią, švarią ir saugią miesto gyvenamąją aplinką).

Balsavimas vyksta čia: https://bit.ly/3n3N3Wh

Už šiuos keturis projektus karantino laikotarpiu balsuojama tik internete. Galima balsuoti vieną kartą už ne daugiau kaip 3 sąrašo projektus, atiduodant po vieną balsą už kiekvieną abiejų kategorijų projektą, nurodant savo vardą, pavardę, gimimo datą ir adresą. Šie duomenys, nurodyti balsavimo metu, bus naudojami tik balsuojančiam asmeniui identifikuoti ir patikrinti, kiek kartų asmuo balsavo, tačiau jie nebus skelbiami viešai.

Projektas „Alytiškių iniciatyvos“ vyksta jau ketvirtus metus. Alytus yra pirmasis Lietuvos miestas, įgyvendinantis bendruomenių idėjų, už kurias gali balsuoti patys gyventojai, projektus. Šis biudžeto skirstymo modelis inovatyvus ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Geru pavyzdžiu užsikrėtė ir kitos Lietuvos savivaldybės, bendruomeninių idėjų projektai jau įgyvendinami Lazdijuose, Klaipėdos rajone, Šiauliuose ir kitose šalies savivaldybėse.   

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą