Viena iš siūlomų Alytiškių iniciatyvų – diskogolfas

Alytiškių iniciatyvų balsavime – ir pasaulyje greičiausiai augančios ir fizinį aktyvumą gerinančios sporto šakos projektas. Alytiškis Andrius Tomas siūlo Jaunimo arba Kurorto parko dalyje, besiribojančia su Sporto, Birutės, Maironio ir J. Basanavičiaus gatvėmis, įrengti diskogolfą. 

Vaikino teigimu, diskogolfas yra lengvas būdas pritraukti žmones į vietinius parkus efektyviai praleisti laisvalaikį. Žaidimo tikslas – nuo starto vietos padarius kuo mažiau metimų, įmesti diską į specialų žaidimo krepšį.

Diskogolfo parkas dažniausiai įrengiamas natūraliame gamtos reljefe, kur galima rasti kalvas,  medžius, vandens telkinius, kurie sukuria natūralias kliūtis, nes šiam žaidimui būtent to ir reikia. 

Tokiam parkui įrengti prisireiktų 18 krepšių su stovais, parko žemėlapio, starto aikštelės. Jis atitiktų  tarptautinės asociacijos (PDGA) reikalavimus. Naudotis juo gyventojai galėtų, jeigu su savimi turėtų 1-3 diskus.

A. Tomas tikisi, kad jeigu šis projektas laimėtų, tuomet jis pritrauktų įvairaus amžiaus ir įgūdžių žaidėjų, o kokybiškai ir gerai suprojektuotas aikštynas galėtų suteikti galimybę rengti geriausius diskogolfo turnyrus, pritraukiant geriausius žaidėjus ir žaidimo entuziastus iš visos Lietuvos. 

Tiesa, ši iniciatyva jau buvo teikta 2020 metais, tačiau kitos tada surinko daugiau balsų.  

Kviečiame visus alytiškius nuo 16 metų iki gegužės 24 d. balsuoti už pateiktas iniciatyvas. Daugiausiai alytiškių palaikymo sulaukęs projektas bus įgyvendintas savivaldybės biudžeto lėšomis. 
Susipažinkite su iniciatyvomis:

Diskogolfas Alytuje (siekiant skatinti gyventojų fizinį aktyvumą, Jaunimo arba Kurorto parkuose siūloma įrengti 18 krepšių diskogolfo teritoriją be inventoriaus). 

Šunų vedžiojimo/treniravimo aikštelė Vidzgiryje (aptverta aikštelė su šunims laipioti ir treniruoti skirtais įrenginiais. Ją siūloma įrengti Sudvajų g.).

Empatijos sūpynių aikštelė (grupės žmonių žaidimas – besisupdami jie turės galimybę žaisti žaidimą, susijusį su emociniu raštingumu, skatinančiu geriau pažinti save ar kitą žmogų. Ją įrengti siūloma Dainų slėnyje arba prie PC „Jotvingis“).

Dėžės šunų ekskrementams su maišelių dalytuvais (visame mieste 50 vnt. dėžių su vienkartinių maišelių konteineriu. Projektu siekiama kurti patrauklią, švarią ir saugią miesto gyvenamąją aplinką).

Balsavimas vyksta čia: https://bit.ly/3n3N3Wh

Už šį ir likusius projektus karantino laikotarpiu balsuojama tik internete. Galima balsuoti vieną kartą už ne daugiau kaip 3 sąrašo projektus, nurodant savo vardą, pavardę, gimimo datą ir adresą. Šie duomenys, nurodyti balsavimo metu, bus naudojami tik balsuojančiam asmeniui identifikuoti ir patikrinti, kiek kartų asmuo balsavo, tačiau jie nebus skelbiami viešai.

AMS informacija

Komentarai

  • Venetta
    prieš 42 minučių
    Буду смотреть. Лучшие фильмы и сериалы.
    Здесь смотреть онлайн в хорошем качестве бесплатно фильмы.
    Фильм смотрите бесплатно на Filmix.

Parašykite komentarą