Alytaus ir Rivnės miestų vadovai – apie bendradarbiavimo galimybes

Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė šiandien nuotolinėje vaizdo konferencijoje susitiko su Rivnės (Ukrainos) miesto meru Oleksandr Tretjak, pavaduotoju Igor Krečkevič, ryšių su užsieniu departamento direktore Olena Petriv. 

Tai pirmas dviejų miestų vadovų susitikimas, jis įvyko vakarų Ukrainoje esančios Rivnės savivaldybės iniciatyva. Konferencijos metu pasikeista nuomonėmis dėl galimo tarpusavio bendradarbiavimo ir partnerystės ryšių užmezgimo pramonės, medicinos, švietimo, turizmo ir kitose srityse. 
Žinoma, neatsiejama susitikimo tema buvo ir COVID-19 pandemija bei jos situacija miestuose. Alytaus miesto meras N. Cesiulis pasidžiaugė, kad šiuo metu bent vienu skiepu jau yra paskiepyta daugiau kaip 30 procentų alytiškių. Rivnės mero O. Tretjak teigimu, pas juos paskiepytų skaičius kol kas sudaro tik apie 15 procentų.

Miestų vadovai išreiškė viltį, kad laisvėjant karantinui, neilg trukus galbūt pavyks galimo bendradarbiavimo aspektus aptarti ir gyvai susitikus, juolab kad artėja svarbios datos – Alytaus miesto gimtadienis bei Ukrainos nepriklausomybės paskelbimo diena.
 
Alytaus miesto savivaldybė turi 24 miestus-parnerius įvairiose pasaulio šalyse. Seniausiai draugystės ryšiai – nuo 1993 metais pasirašytos bendradarbiavimo sutarties – Alytų sieja su Opolės miestu Lenkijoje. 

Alytaus ir Ukrainoje jau turi miestų-parnerių. Bendradarbiavimo sutartis su Kremenčuko miestu pasirašyta 2017 metais, ketinimų protokolas su Berdyčivo  miestu – 2005 metais.
 
Tiesa, visas bendradarbiavimo gyvai galimybes su partneriais jau antri metai yra apribojusi pandemija. 


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą