Alytuje įsibėgėja žaliųjų plotų šienavimo darbai

Vos atšilus orams Alytaus miesto viešosiose erdvėse sužaliavo ir užaugo žolė, tad jos šienavimo darbų  šią savaitę ėmėsi žaliuosius plotus prižiūrinčių  įmonių – UAB „Raguvilė“, „2MP“ ir „Stebulė“ darbuotojai.  Šienavimo darbai šiuo metu vykdomi  visuose mikrorajonuose ir parkuose. 

Miesto erdvės šienaujamos specialia technika, o vietos, kurias su ja pasiekti sunku – rankiniu būdu.
Palyginus su praėjusiais metais šienavimo darbai Alytaus mieste prasidėjo panašiu laiku, kaip ir pernai. Dar šią savaitę  pirmuoju lygiu bus nušienautos visos Alytaus miesto viešosios erdvės. Kitą savaitę prasidės antrojo lygio šienavimo darbai, t. y. bus šienaujami plotai prie kitų nuošalesnių gatvių (II lygis), o po to plotai mikrorajonuose. 

Gegužės ir birželio mėnesiais yra pats intensyviausias žolės augimo metas. Pagal artimiausias meteorologines prognozes oras augti žolei bus labai palankus, nes prognozuojamos šiltos dienos ir naktys bei lietus, tačiau toks oras itin nepalankus šienavimui. Vis tik Miesto ūkio skyriaus specialistai  tikisi, kad žaliuosius plotus prižiūrinčios įmonės darbus spės vykdyti laiku.  

Naudodamasis proga Miesto ūkio skyrius primena, kad savo teritorijas turi pradėti šienauti ir daugiabučių namų savininkų bendrijos. Pagal galiojančius teisės aktus Alytuje iki birželio 10 d. turi būti nušienauti bendrijų, privačių ir juridinių asmenų valdomi bei naudojami sklypai. To nepadarius, savininkams žemės mokestis gali padidėti iki maksimalaus – 4 procentų tarifo.

Alytaus mieste šienaujamas 465 hektarų plotas, iš jų 145 hektarų bendrojo naudojimo teritorijos, o daugiau kaip 320 hektarų – prižiūrimų parkų ir paplūdimių plotas. Tad vienu metu sutvarkyti visas šienaujamas teritorijas sudėtinga, todėl Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyrius kviečia alytiškius el. paštu  miestoukis@alytus.lt  arba per interneto svetainę „Tvarkau Alytų“ informuoti apie su šienavimu susijusias problemas. Į Miesto ūkio skyriaus specialistus nurodytais kontaktais galite kreiptis ir kylant kitoms su miesto tvarkymu susijusioms problemoms.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą