Alytuje planuojama įkurti Šeimų ir vaikų vienos stotelės centrą

Alytaus mieste planuojama įkurti Alytaus šeimų ir vaikų vienos stotelės centrą. Šią įstaigą ketinama steigti įgyvendinant Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą konkursinį projektą, kuriam pritarė trečiadienį posėdžiavusi Alytaus miesto savivaldybės taryba. Gavus finansavimą minėtą projektą įgyvendinti imsis Alytaus miesto socialinių paslaugų centras.

Alytaus šeimų ir vaikų vienos stotelės centre, siekiant užtikrinti vaiko interesus augti saugioje aplinkoje, būtų teikiamos  socialinės kompleksinės aukštos kokybės paslaugos šeimoms ir vaikams.

Vienos stotelės centre vaikai galės gauti intensyvios krizės įveikimo pagalbą (ne mažiau nei 30 val. per savaitę), psichologines konsultacijas ir psichosocialinę pagalbą (ne mažiau nei 30 val. per savaitę), mediacijos, teisines paslaugas, psichiatro, specialiojo pedagogo paslaugas, pagalbą vaikams ir suaugusiems dėl priklausomybių.

Vaikui ir šeimai grįžus į jų gyvenamąją vietą, Alytaus šeimų ir vaikų vienos stotelės centre bus teikiamos palaikomosios paslaugos, kurios pagal poreikį truks nuo vieno iki šešių mėnesių.

Centre taip pat planuojama adaptuoti ir taikyti naujus Lietuvoje ir užsienio šalyse taikomus darbo modelius, kurie  reikšmingai gerintų atvejo vadybos procesą ir socialinio darbo su šeima kokybę. Šiuo tikslu dirbti su šeima planuojama apmokyti ne mažiau kaip 10 atvejo vadybininkų ir socialinių darbuotojų.

Projekto įgyvendinimo metu už maždaug 190 tūkst. Eur ketinama įsigyti kompleksinėms socialinėms paslaugoms būtinas metodines priemones ir įrangą, dar 70 tūkst. Eur planuojama skirti centro patalpoms pritaikyti ir kompleksinėms paslaugoms teikti. Bendra projekto vertė sieks 700 000 Eur.

Alytaus šeimų ir vaikų vienos stotelės centro projekto paraišką planuojama pateikti šių metų liepos antrojoje pusėje.

Ar Alytaus šeimų ir vaikų vienos stotelės centro projekto įgyvendinimui bus skirtas finansavimas paaiškės šių metų lapkričio mėnesį.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą