Užimtumo tarnyba kviečia sugrįžti į gimtinę

„Gal į Lietuvą?“ – nauja Užimtumo tarnybos iniciatyva užsienyje gyvenantiems lietuviams apie šalies darbo rinką ir perspektyvas dirbti savo šalyje. Pirmasis projekto pristatymo renginys vyks liepos 7-ąją. Visi besidomintys galimybe grįžti į Lietuvą kviečiami susitikti 14 valandą virtualioje erdvėje. Dalyviai galės klausti ir diskutuoti apie karjeros bei gyvenimo galimybes šalyje. Renginyje dalyvaus Lietuvos ambasadorius Airijoje Marijus Gudynas ir Tauragės rajono meras, projekto „Globali Tauragė“ iniciatorius Dovydas Kaminskas.

„Net 40,5 proc. emigravusių mūsų šalies piliečių galvoja apie gyvenimą Lietuvoje. Tai parodė 2020 metų pabaigoje Užimtumo tarnybos užsakyta užsienyje gyvenančių lietuvių apklausa. Pagrindinė motyvacija grįžti – gerai apmokamas ir mėgstamas darbas. Vis dėlto užsienyje gyvenantys lietuviai dažnai pasigenda informacijos, kodėl sugrįžti yra verta. Tai ir lėmė projekto „Gal į Lietuvą?“ idėją“, – paaiškino Užimtumo tarnybos Tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėja Indrė Laučienė. 

Renginio metu bus apžvelgti pagrindiniai projekto „Gal į Lietuvą?“ aspektai: koncepcija, laukiantys iššūkiai, nauda. Prie pristatymo prisijungę dalyviai taip pat galės aktyviai dalyvauti diskusijoje, kas galėtų paskatinti žmones sugrįžti į Lietuvą, kokios perspektyvos laukia sugrįžus. Diskusiją moderuos Užimtumo tarnybos Komunikacijos skyriaus vedėjas, žurnalistas ir knygų autorius Liudas Dapkus. 

„Šis renginys – tik pradžia. Rugsėjį organizuosime karjeros mugę. Joje dalyviai galės susitikti su darbdaviais, pasikalbėti ir netgi susirasti darbą. Renginį bus galima stebėti nuotoliniu būdu“, – tolesniais planais dalijosi I. Laučienė. 

Apie „Gal į Lietuvą?“ nekantraujantiems sužinoti –  jau dabar Užimtumo tarnyba taip pat turi gerų naujienų. Sukurta speciali šio projekto interneto svetainė. Jos adresas –  https://galilietuva.lt/. Nors tinklalapio turinys nuolat pildomas, čia jau dabar galima sužinoti, kodėl į Lietuvą sugrįžti gera. Pavyzdžiui, iš visų Europos sostinių Vilnius užima pirmą vietą Žaliojo miesto indekse, Lietuvoje – per 6000 ežerų, mūsų internetas – vienas greičiausių pasaulyje ir kt.

Dar viena išskirtinė šios svetainės idėja – Lietuvos laiškas užsienyje gyvenančiam tautiečiui. Jį savo artimiems žmonėms gali adresuoti kiekvienas to norintis – tinklalapyje tereikia užpildyti kelis kontaktinius duomenis ir paspausti mygtuką „Siųsti“. „Džiaugiuosi, kad keičiasi ir darbo aplinka – dirbame ne vienas kitam, o kartu. Nenoriu girtis, bet pagal gyventojų pasitenkinimą darbu esu išrinkta 5-ąja Europoje“, – rašoma laiške.  

Išsamiau – projekto pristatymo dieną, liepos 7-ąją, paspaudus šią nuorodą.


AMS, Parengta pagal Užimtumo tarnybos informaciją
 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą