Alytuje viešėjo Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė F. Kukliansky

Penktadienį Alytaus miesto savivaldybės vadovai susitiko su Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininke Faina Kukliansky. Viešnia taip pat lankėsi žydų žudynių memoriale Vidzgirio miške, apžiūrėjo restauruotą sinagogą ir joje veikiančias parodas. 

„Nuoširdžiai džiaugiamės, matydami jus čia. Buvo karantinas, kuris gyvą bendravimą gerokai apribojo, bet gal jis baigiasi ir galėsite pamatyti, ką jau padarėme, darome ir ketiname daryti išsaugant žydų atminimą Alytuje“, – pradėdamas susitikimą, sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

„Pirmiausiai norėčiau padėkoti. Jūs esate vienintelis miestas Lietuvoje, kuris savo jėgomis atstatė sinagogą ir manau tikrai tinkamai sugebėsite užtikrinti jos panaudojimą, žinoma, ne religinėms, bet kultūrinėms veikloms. Buvo ilgas procesas, daug metų užtruko, kol tai buvo padaryta. Ir ačiū Dievui, kad padaryta“, - sakė Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė F. Kukliansky.

Pasak jos, Lietuvos žydų bendruomenė yra Europos žydų kultūros paveldo kelio sudėtinė dalis. „Yra nemažai projektų ir suplanuotų veiklų, nenorėtume nuošalyje palikti ir Alytaus, todėl jeigu yra miesto interesas plėsti bendradarbiavimą, galėtume galvoti ir apie bendradarbiavimo sutarties pasirašymą ir tolesnius veiksmus, kuriuos galėtume daryti kartu“, - kalbėjo bendruomenės pirmininkė. 

Viešnios dėmesys Alytui yra neatsitiktinis. Prieš karą čia gyveno ir dirbo jos seneliai, o senelė gali būti 1941 metais kartu su daugeliu kitų žydų nužudyta Vidzgirio miške. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą