Organų donorų pagerbimo akcijoje degs ir atnaujintos pernykštės žvakutės

Žvakės – šviesos ir prisikėlimo simbolis – pastaruoju metu vis dažniau naudojamos įvairiomis progomis. Viena jų – spalio antrąjį šeštadienį minima Pasaulinė organų donorystės diena, kai miestų aikštėse uždegama tūkstančiai žvakučių, taip pagerbiant išėjusių, bet kitiems gyvenimą dovanojusių, donorų atminimą. 

Šiemet Alytuje donorų pagerbimo akcijoje bus uždegtos ne tik naujos, bet pakartotinio daiktų naudojimo centre „TikoTiks“ atnaujintos pernykštės žvakės. Centro darbuotojai pernai akcijoje sudegintų žvakių gaubtus pripildė vašku ir akciją Alytuje rengiančios organizacijos „Dalia“ atstovėms jau perdavė 65 atnaujintas žvakes. 

„Po pernai Alytuje surengtos organų donorų pagerbimo akcijos pasirodė komentarų, kad tai – neatsakingas elgesys, kad sudegintomis žvakėmis teršiama aplinka. Todėl kilo mintis panaudotas žvakes surinkti ir bent dalį jų atnaujinti“, - sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro Aplinkosauginio ugdymo ir pakartotinio naudojimo padalinio vadovė Agnė Jučienė. 

Žvakės buvo atnaujintos, panaudojant mainų punktuose surinktų dekoratyvinių žvakių likučius, likutinį vašką iš vaško spaudyklos. Kapų žvakių likučiai atskirai nerenkami ir pakartotinai nenaudojami.    

Pagerbiant organų donorų atminimą, šiemet Alytuje bus uždegta apie 700 žvakučių. Pasak  organizacijos „Dalia“ pirmininkės Dalios Kuckailienės, po akcijos jų gaubtai vėl bus surinkti ir perduoti „TikoTiks“ centrui. 

„Labai džiugu ir simboliška, kad tokia kilnia proga uždegamos žvakutės atnaujinamos ir vėl prikeliamos gyvenimui“, - sakė L. Kuckailienė.  

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras primena, kad pakartotinis daiktų naudojimas yra vienas svarbiausių žiedinės ekonomikos principų, bet pirmenybę visuomet turėtume teikti mažesniam vartojimui. 
  
Alytaus regiono atliekų tvarkymo informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą