Alytaus rajono reikalais domėjosi Finansų ministerijos atstovai

Alytaus rajono savivaldybės planuojamo biudžeto, pramonės parko, kelių remonto ir priežiūros, savarankiškųjų funkcijų vykdymo bei jų finansavimo klausimais domėjosi savivaldybėje apsilankę finansų ministrės patarėjas Gytis Žakevičius ir ministerijos kancleris Remigijus Skilandis.

Ministerijos atstovus priėmė savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė. Ji pristatė 2022 m. savivaldybės biudžeto pagrindines gaires. Biudžetas bus tvirtinamas savivaldybės tarybos posėdyje vasario 17 d.

Direktorė G. Jociunskaitė aptarė pagrindinius klausimus, kurie užtikrintų sklandų savivaldybės funkcijų vykdymą ir galimybę efektyviau vykdyti investicinius projektus. Ne mažiau svarbus ir savivaldybės pagrindinio finansinio šaltinio – gyventojų pajamų mokesčio klausimas. Jau ne vienerius metus prašoma 100 procentų kompensuoti savivaldybėms prognozuojamas šio mokesčio netektis, kurias nulemia centrinės valdžios sprendimai. Šiuo metu jos kompensuojamos tik iš dalies.

Finansų ministerijos kancleris R. Skilandis kalbėjo, kad savivaldybių vaidmuo labai svarbus įgyvendinant teigiamus pokyčius atsinaujinančių energijos šaltinių, žaliojo kurso ir skaitmeninimo srityse. Taip pat pristatė Kelių priežiūros ir plėtros programos naujoves. Po įstatymo pakeitimo nebeliko atskiro papildomo finansavimo žiedinėms savivaldybėms. Programa finansuoja dalį savivaldybių kelių priežiūros ir remonto darbų.

Administracijos direktorė G. Jociunskaitė pristatė, kad savivaldybės taryba 2018 metais pritarė pramonės parko steigimo iniciatyvai. Rajono bendrajame plane numatyta apie 377 ha ploto pramonės zona, kuri ribojasi su Alytaus miesto šiaurinėje dalyje esančiu miesto pramonės parku.

Alytaus rajono pramonės parko studija pristatyta 2019 m. Parko steigimui 2022 m. savivaldybės biudžete numatyta 100 tūkst. eurų. Jau ruošiamasi reikalingų sklypų pirkimui, vyksta derybos su jų savininkais.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą