VMI paskelbė gyventojų turto deklaracijų duomenis

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, kad paskelbti nauji Metinių gyventojų (šeimos) turto deklaracijų duomenys už 2021 metus. Šiemet galima susipažinti su daugiau nei 3 tūkst. viešai skelbiamų Alytaus apskrities gyventojų turto deklaracijų išrašų. Sąrašas skelbiamas VMI internetinėje svetainėje: Metinės gyventojo (šeimos) turto deklaracijos duomenų išrašai.

„Turto deklaracijas dėl užimamų pareigų už 2021 m. pateikti turėjo beveik 6 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų, apie 20 gyventojų šios pareigos dar neatliko, todėl raginame juos tai padaryti nedelsiant“, - teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

VMI svetainėje skelbiami valstybės tarnautojų ir kitų asmenų duomenys skirti viešumui bei skaidrumui užtikrinti, visuomenės savikontrolei. Turto ir pajamų deklaracijų duomenis VMI taip pat naudoja nustatant rizikingiausius mokesčių mokėtojus - informacija analizuojama bei lyginama su VMI turimais ir iš trečiųjų šaltinių gautais duomenimis apie asmenų pajamas, turimą turtą, išlaidas.

VMI primena, kad pagal Lietuvos Respublikos gyventojų turto deklaravimo įstatymą (toliau – Įstatymas) 2021 m. gruodžio 31 d. turėtą turtą Lietuvoje ir užsienyje deklaruoti privalo Seimo paskirti institucijų ir įstaigų, finansuojamų iš valstybės biudžeto, vadovai bei pareigūnai, valstybės politikai ir tarnautojai, valstybės ar savivaldybių įstaigų, įskaitant aukštųjų mokyklų, akcinių, uždarųjų akcinių bendrovių padalinių, jei akcininkė ar steigėja yra valstybė ar savivaldybė, vadovai ir jų pavaduotojai, nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių vadovai. Taip pat teisėjai, notarai, prokurorai, antstoliai ir kiti Įstatymo 2 straipsnio 1 dalyje išvardinti asmenys bei jų šeimos nariai.

Daugiau informacijos apie gyventojų turto deklaracijų duomenis rasite čia. Konsultacijas mokesčių klausimais teikiame telefonu 1882 (+370 5 260 5060), o nuotolines paslaugas - 8 5 2191 777. Paslaugos ir konsultacijos klientų aptarnavimo padaliniuose - su išankstine rezervacija.

VMI informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą