Socialinis taksi – jau Alytuje

Alytaus miesto savivaldybė su VšĮ ,,Socialinis taksi“ pasirašė Neįgaliųjų asmenų pavėžėjimo paslaugos sutartį.

Neįgalių asmenų pavėžėjimo paslauga bus teikiama pagal poreikius asmenims, kurie dėl negalios, ligos, senatvės ar kitų problemų negali naudotis visuomeniniu ar individualiu transportu. Numatyta, kad neįgalusis žmogus galės vykti į ekonominio ir socialinio užimtumo vietas (darbą, įvairias organizacijas, ligoninę, universitetą, kiną, teatrą, parduotuvę, susitikimą ir kt.) ir gauti su kelione susijusią pagalbą.
Socialinis taksi nėra vien tik negalią turinčių žmonių pavėžėjimas, tačiau ir su kelione susijusi pagalba (palydėjimas į transporto priemonę, palydėjimas nuo transporto priemonės iki kelionės tikslo, pakėlimo ir (ar) nukėlimo paslauga, kai žmogus su negalia gyvena jam nepritaikytame būste, asmeninio asistento paslauga). Visa tai užtikrins negalią turinčio žmogaus savarankiškumą ir nepriklausomybę nuo kitų žmonių, giminaičių. 

Socialiniams projektams Alytaus miesto savivaldybė skiria didelį dėmesį. Tikimės, kad žmonės naudosis vežėjo paslaugomis ir taip galėsime prisidėti prie šių žmonių kokybiškesnio gyvenimo, suteikdami jiems visas galimybes būti mobiliems ir pasiekti norimas vietas.

Pavėžėjimo paslauga bus teikiama 7 dienas per savaitę, 24 valandas per parą (taip pat ir švenčių dienomis). 

Paslaugą galima užsisakyti užsiregistravus tinklapyje www.socialinistaksi.lt 

Asmenys, kurie nesinaudoja internetine užsakymo sistema ar jiems  reikalinga vienkartinė pagalba užsisakyti socialinį taksi gali paskambinę tel. +370 687 44 001 (darbo dienomis nuo 9 iki 18 val.) arba rašyti el. paštu socialinistaksi@zmogui.lt ir rezervuoti kelionę.

Socialinės paramos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą