Alytus ruošiasi didžiosioms metų šventėms: kokia bus šių metų eglutė?

Dzūkijos sostinė pradeda ruoštis didžiosioms metų šventėms – Alytaus miesto eglutės įžiebimo šventės programa jau parengta, aiškėja ir tai, kaip šiemet bus papuošta šventinė eglutė, kokiais šventiniais akcentais bus papuošti miesto skverai, parkai ir gatvės.

Šiandien Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja, atliekanti mero pareigas, Jurgita Šukevičienė su Kultūros, Miesto ūkio ir Aplinkos apsaugos skyrių specialistais surengė pasitarimą ir aptarė su pasiruošimu didžiosioms metų šventėms susijusius klausimus.

„Atsižvelgdami į išaugusias elektros kainas, atsakingai žiūrime į pasiruošimą didžiosioms metų šventėms ir stengiamės taupyti. Šventiniam miesto papuošimui šiais metais planuojame išleisti tikrai nedidelę sumą – vos 10 tūkst. Eur. Išlaidos nėra didelės, tačiau tai nereiškia, kad miestas bus papuoštas prasčiau nei praėjusiais metais. Alytuje tikrai vyraus šventinė dvasia ir bus kuriama šventinė nuotaika. Kalbant apie šventiniams papuošimams skirtas lėšas, noriu atkreipti dėmesį, kad Alytaus miesto savivaldybė prieš kelerius metus nupirko eglutės karkasą, yra įsigijusi ir pakankamą kiekį šventinių žaisliukų bei girliandų, kuriais bus puošiama ir šių metų eglutė, tad minėta 10 tūkst. Eur. suma bus panaudota keliems šventiniams akcentams įsigyti“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja J. Šukevičienė.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėjos Palmiros Raškauskienės, taupant elektros energiją Alytaus miesto eglutės šventiniai žiburiai ir girliandos degs ne visą parą, kaip būdavo anksčiau – šiemet jie užges 24 val. Dienos metu  eglutės girliandos degs, o kitose  papuoštose viešosiose miesto vietose šventiniai žiburiai bus uždegti tik sutemus.

Šiemet šventinėmis dekoracijomis ar girliandomis bus papuoštas ne tik miesto centras, jų netrūks ir Senamiesčio skvere – jo dalyje ties „Kavos skvero“ kavine, Miesto sode, prie Alytaus sporto ir rekreacijos centro, Didžiosios Dailidės ežerėlio ir Sveikatos take ties traukinio vagonais, kuriuose turėtų įsikurti kavinė. Šventinėmis dekoracijomis tradiciškai bus papuoštos S. Dariaus ir S. Girėno, Jotvingių gatvės. Alytaus miesto teatro prieigose, kaip ir kasmet, taip ir šiemet  bus įkurtas Kalėdinių eglučių parkas. 

Minėtas miesto viešosios erdves puoš ne tik Alytaus miesto savivaldybė – prie miesto papuošimo prisidės ir verslo įmonės. „Dėkojame verslo įmonėms, pareiškusioms norą papuošti Alytų, o kaip, kokių įmonių dėka ir kokiais šventiniais akcentais bus papuoštos miesto erdvės, kol kas lai lieka maža paslaptis, kurią artėjant šventėms tikrai atskleisime“, – priduria ir verslininkams už miestui skiriamą paramą dėkoja mero pavaduotoja J. Šukevičienė.

Artėjant šventėms kurti kalėdinę nuotaiką, šventiniais akcentais puošti aplinką bei dalyvauti Kalėdinio papuošimo konkurse Alytaus miesto savivaldybė kvies ir įmones, įstaigas, organizacijas, ir gyventojus. Prabėgus šventėms šio konkurso nugalėtojams bus įteikti savivaldybės prizai. 

Alytaus miesto eglutės įžiebimo šventė vyks gruodžio 2 d. 18 val. Šventės programoje numatyti nuotaikingi Alytaus miesto meno kolektyvų pasirodymai. Į Eglutės įžiebimo šventę atvyks ir Kalėdų Senelis, kartu su Alytaus miesto savivaldybės meru Nerijumi Cesiuliu  jis įžiebs šventinius eglutės žiburius.

Šventei pasibaigus, Kalėdų Senelis nežada išvykti iš Alytaus –  šventinio laikotarpio metu kiekvieną sekmadienį jis mažųjų alytiškių ir jų tėvelių lauks prie Alytaus miesto eglutės.
Alytaus miesto eglutės įžiebimo dieną Dzūkijos sostinėje įvyks ir Alytaus Lietuvos kultūros sostinės 2022 uždarymo renginys. Jo metu Alytaus miesto teatre Tauragės rajono savivaldybės atstovams bus perduotas Lietuvos kultūros sostinės titulas ir simbolis – gintaro medis.

Be to, lapkričio 22 d. – gruodžio 19 d. Lietuvos teatro muzikos ir kino muziejus alytiškius ir miesto svečius kvies apžiūrėti ekspoziciją apie senąjį kiną. Šią jūriniame konteineryje sutalpintą ekspoziciją kino mėgėjai ras  Rotušės aikštėje tarp miesto savivaldybės ir teatro pastato esančioje erdvėje.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą