Balandžio 11 d. keičiami Alytaus miesto autobusų maršrutų tvarkaraščiai

Nuo balandžio 11 dienos įvyks pokyčių Alytaus viešojo transporto tvarkaraščiuose - atnaujinamas važiavimas į sodus, gerės susisiekimas su Užupių kapinėmis, atsiras ir bandomasis maršrutas. 

Svarbiausi pokyčiai: 

  1. Autobuso maršrutas 7A „Druskininkų g. – SB „Nemunas“ – SODRA – Geležinkelio st. – SB „Dainava“ – Sūkurio g.“
    Kaip ir kiekvienais metais sodininkų patogumui nuo balandžio 11 d. autobuso maršrutas 7A visomis savaitės dienomis 4 kartus į dieną važiuos iki SB „Dainava“, t. y. ne tik darbo, tačiau poilsio ir šventinėmis dienomis. Primintina, kad dėl mažo keleivių srauto poilsio ir šventinėmis dienomis autobuso maršrutas 7/ 7A į Druskininkų g. nevažiuos, šio maršruto galutinė stotelė bus SB „Nemunas“.
  2. Autobusų maršrutai  9U „Izomega – Vidzgiris – Santaikos g. – AB „Dainava“ – Užupių kapinės“ ir 12U „Izomega – Naujoji g. – Pulko g. – AB „Dainava“ – Užupių kapinės“
    Užupių kapinių lankytojų,  SB „Berželis“ sodininkų  ir gretimų rajono gyvenviečių keleivių patogumui balandžio 11-tą atnaujinami maršrutai 9U ir 12U į Užupių kapines. Autobuso maršrutas 9U iki Užupių kapinių važiuos šeštadieniais, sekmadieniais ir šventinėmis dienomis, o maršrutas 12U į Užupių kapines važiuos šeštadieniais. Tiek 9U, tiek 12U maršrutų darbo dienų tvarkaraščiai išliks nepakitę, galimas kelių minučių išvykimo laikų pasikeitimas.
  3. Bandomasis autobuso maršrutas 12A „Izomega – Naujoji g. – Vidzgiris – SODRA – AB „Dainava“
    Maršrutas 12A yra 12-o autobuso maršruto versija. Skirtumas tas, kad maršrutas 12A važiuos tik darbo dienomis, pro Vidzgirio mikrorajoną, Likiškėlių g. Didžioji dalis viešojo transporto stotelių nesikeičia, maršruto galutiniai punktai išlieka tokie patys, t. y. AB „Dainava“ ir „Izomega“.  

Autobuso maršruto 12A važiavimo trasa:

Paveikslelis13

Autobuso maršruto Nr. 12A sustojimai:

Paveikslelis2

Jeigu 12A maršrutas atlieps keleivių poreikius ir taps paklausus, šis maršrutas išliks. 

  1.  Autobuso maršrutas 4 „AB Alytaus chemija – Vidzgiris – Pieninė“
    Autobuso maršrutas 4 nuo balandžio 11 važiuos dažniau, maršrutą aptarnaus trys vietoje dviejų autobusų.

Atsižvelgta ir į keleivių pageidavimus, atlikti smulkūs autobuso maršruto 10A poilsio ir šventinių dienų pakeitimai, prailgintas vakarinis maršruto reisas.

Kiti tvarkaraščiai – nesikeis.

Atkreipiame dėmesį, kad viešojo transporto stotelių tvarkaraščių keitimo darbus, ketinama vykdyti balandžio 11-tą, tvarkaraščių pasikeitimų įsigaliojimo dieną. Tačiau, susipažinti su tvarkaraščių pakeitimais, keleiviams sudaryta galimybė iš anksto. Visi autobusų maršrutų tvarkaraščiai galiojantys ir tie, kurie įsigalios balandžio 11 d. yra patalpinti internete https://www.stops.lt/alytus, mobiliesiems telefonams skirta nuoroda https://m.stops.lt/alytus.

Keleivių prašome:

  • atkreipti dėmesį į stotelių švieslentes (23 vnt.), pagrindinėse miesto stotelėse (Kalniškės g., Putinai, Poliklinika, Žuvintas, Volungė, Statybininkų g., Turgus, Sodra, Vilniaus g., Pirmojo Alytaus aikštė, Karių kapai, Mašinų gamykla "Astra"), kuriose rodomas realus autobusų maršrutų atvykimo laikas. Keleivių, turinčių prieigą prie interneto, realią autobusų maršrutų buvimo vietą – stebėti nuotoliniu būdu internetu https://www.stops.lt/alytus, mobiliesiems telefonams skirta nuoroda https://m.stops.lt/alytus/ – aktyvuojant skiltį „Rodyti transporto judėjimą“. 
  • pasinaudoti nemokamo persėdimo galimybe jeigu nėra tiesioginio maršruto. Primintina, kad el. bilieto naudotojai turi galimybę per 30 min. nuo pirmojo pažymėjimo, vieną kartą persėsti į kitą autobusą už tą pačią vienkartinio el. bilieto kainą, be to el. bilietai – pigesni;
  • keleiviai neturintys el. bilieto kortelių, jas už 3 Eur turi galimybę įsigyti iš autobusų vairuotojų ir papildyti el. piniginę mažiausia 3 Eur suma, daugkartiniam naudojimui;
  • el. bilieto piniginę papildyti ir įsigyti el. bilietus galima internetu, adresu https://www.autobusubilietai.lt/elektroninis-bilietas
  • atsiskaitant grynaisiais pinigais, prašytume vengti didesnės vertės (10, 20, 50 Eur) banknotų su savimi turėti smulkių grynųjų pinigų.  Autobusų vairuotojai gali tiek grąžos neturėti. Be to grąžą galite gauti smulkesnės vertės pinigais, kurių bus daugiau. Trukdosi ne tik autobusų vairuotojų tačiau ir keleivių laikas, galintis įtakoti nukrypimą nuo tvarkaraštyje numatyto laiko – ženklesnį vėlavimą.

Informacija Alytaus miesto viešojo transporto klausimais teikiama mob. tel. 8 684 96 963 (darbo dienomis nuo 8 iki 17 val.) arba bet kuriuo paros metu el. paštu transportas@alytus.lt.
 

Miesto ūkio skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą