Rekonstruojamas Ūdrijos pėsčiųjų takas


Pradėtas rekonstruoti Ūdrijos gatvės takas, kuriuo Likiškių seniūnaitijos gyventojai kasdien eidavo į darbą, mokyklą ar parduotuvę. Tiesiant asfaltbetonio dangą, jis bus pritaikytas pėstiesiems ir dviratininkams, o taip pat žmonėms su specialiais poreikiais.
Pėsčiųjų takas Ūdrijos gatvėje įrengtas jau daugiau kaip prieš 25 metus. Takas buvo prastos būklės, danga nusidėvėjusi, dažnai semiama lietaus ir jame nebuvo dviračių zonos. Apie reikalingą šio tako rekonstrukciją gyventojai užsimindavo susitikimų metu.
Rekonstrukcijos metu ne tik bus atnaujinta asfaltbetonio danga, praplatintas takas, bet ir sutvarkytos žaliosios zonos pakraščiuose, įrengtas apšvietimas bei kelios poilsio aikštelės su suoliukais ir šiukšliadėžėmis. Renovuojamo tako ilgis sieks 667 metrų, plotis- 2,5 metro.
Šio tako rekonstrukcijai skirta virš 192 tūkst. eurų.
Alytuje kasmet vis daugiau dėmesio skiriama viešųjų erdvių tvarkymui bei pėsčiųjų ir dviračių takų tinklų plėtrai, rekonstruojama bei neįgaliųjų poreikiams pritaikoma seniau įrengti takai. Artimiausiu metu planuojama pėsčiųjų - dviračių takų ir šaligatvių Pirmajame Alytuje ir centre įrengimas, bei rekonstrukcija, ir šaligatvių gyvenamuosiuose rajonuose remontas.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą