Viešojo transporto važiavimo laikas tikrai nesikeis iki birželio vidurio

Gegužės viduryje prailginus Alytaus viešojo transporto važiavimo laiką jis ir toliau išlieka toks pat iki birželio 14 d. Autobusai darbo dienomis kursuoja nuo 5 iki 9 val., bei nuo 13.10 - 18.30 val. 

Darbo dienomis nuo 9 iki 13.10 val., taip pat sekmadieniais ir šventinėmis dienomis viešasis transportas nevažiuoja. Kaip įprasta, darbo dienomis keleivius veš visi 29 autobusai įskaitant ir didžiuosius autobusus.
Jau keletą savaičių atnaujintas viešojo transporto eismas šeštadieniais. Kaip ir šiomis savaitėmis, taip ir iki birželio 14 d. keleiviai galės važiuoti 1/1A, 2, 3, 4A, 7/7A ir 10A maršrutų autobusais, kurie kursuos nuo 5 val. ryto iki 14 val.
Nurodytas autobusų maršrutų darbo laikas apvalinamas keliolikos minučių tikslumu, t. y. visi autobusai, kurie nurodytu laiku yra reisuose, keleivius nuveš iki Kalniškės arba Autobusų stoties stotelių.
Primename, kad nuo 2020 m. balandžio 1 d. nekursuoja 5-asis autobuso maršrutas. Šio autobuso maršruto galutinių autobusų stotelių (SB „Nemunas“ ir Medicininės reabilitacijos ir sporto centras) pasiekiamumą užtikrina 2-asis ir 7-asis autobusų maršrutai. 5-ojo autobuso maršruto alternatyva – 2-asis autobuso maršrutas – važiuoja iki Medicininės reabilitacijos ir sporto centro, tuo tarpu sodų bendrijos „Nemunas“ keleivius, kaip įprasta, aptarnauja 7-asis autobusų maršrutas.
Primename, kad dėl karantino metu nustatytų apribojimų, keleiviai autobusų stotelėse ir autobusuose privalo dėvėti kaukes.
Taip pat primename, kad keleiviams rekomenduojama dėvėti pirštines, laikytis saugaus atstumo, vengti atsiskaitymų grynaisiais pinigais.
Keleiviai neturintys el. bilieto kortelių, jas gali įsigyti iš autobusų vairuotojų ir papildyti el. piniginę daugkartiniam naudojimui.
Alytaus miesto viešasis transportas karantino tvarkaraščiais kursuos iki Lietuvoje paskelbto karantino pabaigos. Nors dažnai sulaukiama gyventojų skundų, dėl sutrumpinto važiavimo laiko, jog nepatogu pasiekti darbo vietą ar konkrečias įstaigas, atkreipiame dėmesį, kad šiuo metu į mokyklas nevažiuoja moksleiviai, taip pat sumažėjęs bendras kitų keleivių skaičius. Autobusams kursuojant įprastu grafiku, būtų patiriami dideli biudžeto nuostoliai.

AMSA inf. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą