Keturių miesto gatvių gyventojams –ilgai lauktos geros žinios iš Alytaus mero

Birželio gale gyventi jums bus nelabai patogu. Daug technikos, garso, pašalinių žmonių. Reiks truputį pakentėti, o tada gyvenimas bus kur kas patogesnis ir švaresnis. Jau šį mėnesį jūsų gatvėse pradėsime tiesti asfaltą“, – susitikęs su Genių ir Vėtrungės gatvių gyventojais sakė miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. Tokias naujienas alytiškiai pasitiko plačiom šypsenom ir garsiais plojimais. 

Po ilgų derybų Alytaus miesto savivaldybė iš Vyriausybės gavo papildomą finansavimą keturioms miesto gatvėms. Jau šią vasarą Genių, Vėtrungės, Ryto ir Rugių gatvių gyventojai važinės ne dulkėtu žvyruotu, o asfaltuotu keliu. 

 

Asfalto laukė dešimtmečius

 

Su meru N. Cesiuliu susitikti atėję Genių ir Vėtrungės gatvių gyventojai neslėpė nuostabos – juk jų gatves buvo planuota asfaltuoti geriausiu atveju tik po kelių metų. O paaiškėjo, kad kelių tiesimo darbai prasidės jau birželio gale. 

„Asfaltuotos gatvės čia žmonės laukė daugybė metų ir būtų dar laukę ilgai. Tačiau nuo pat kadencijos pradžios susisiekimo ministrui, Vyriausybės atstovams nedaviau ramybės, važiavau į susitikimus, nuolat skambinau. Džiaugiuosi, kad pastangos nenuėjo veltui. Šiandien labai smagu žiūrėti gyventojams į akis ir pranešti, kad jie turės asfaltuotą gatvę jau visai netrukus, o ne kažkada ateityje“, – džiaugėsi Alytaus miesto savivaldybės meras.

Susitikti su gyventojais ir pasitarti meras norėjo iš anksto, kol darbai neprasidėjo, kad vėliau nekiltų įvairių ir neretai pasitaikančių problemų dėl privažiavimų, ant valstybės žemės pasodintų tujų, tvorų ir taip toliau.

Genių gatvės gyventojos Danguolė ir jos mama Onutė pasakojo asfaltuotos gatvės laukusios ilgus metus, tačiau pažadai vis ir likdavo pažadais. „Daug kartų tekę susitikti su merais, visokiais specialistais. Nelabai geri prisiminimai. Dabar miela malonu – toks netikėtas vizitas, atvažiavę specialistai atsakė į seniai rūpimus klausimus ne tik dėl kelio, bet ir dėl vandentiekio, dujų, dėl privažiavimų ir kaimynų tvoros. Ačiū merui, kuriam tikrai rūpi paprasti miesto žmonės“, – dėkojo Genių gatvės gyventojos.

Rekordiškai daug asfaltuotų gatvių

Kitą savaitę Alytaus miesto savivaldybės meras planuoja susitikti su Ryto ir Rugių gatvių gyventojais, jie taip pat išgirs džiugias žinias – žvyruotus kelius pakeis ilgai lauktas asfaltas.

Verslui skatinti iš valstybės rezervo Susisiekimo ministerija iš viso skyrė 150 mln. Eur, juos išdalijo savivaldybėms ir Lietuvos automobilių kelių direkcijai. Alytus Genių g. kapitaliniam remontui gavo 50 tūkst. Eur, Vėtrungės g. kapitaliniam remontui – 100 tūkst. Eur, Ryto g. kapitaliniam remontui – 120 tūkst. Eur, o Rugių g. kapitaliniam remontui – 50 tūkst. Eur.

„Skirdama pinigus ministerija nežiūri gatvių eiliškumo. Šių gatvių projektai yra nesudėtingi, pačios gatvės – nedidelės, todėl ir jų darbų atlikimo terminai – trumpi. Gatvių asfaltavimą mūsų skyrius planuoja į priekį, kad gavę finansavimą iš karto galėtume pradėti darbus. Tikimės, kad miesto merui pavyks gauti dar daugiau papildomų pinigų – tuomet būtų išasfaltuota Sudvajų ir Likiškėlių žiedinė sankryža, pėsčiųjų ir dviračių takas Pramonės g., Vaivorykštės, Kreivoji, Dailidžių gatvės, pradėti Naujosios g. 4 ir 5 etapai“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Sigitas Stumbras. 

Taip pat gautas finansavimas Naujosios g. ruožui nuo Statybininkų g. sankryžos iki Jazminų ir Vilties gatvių sankryžos remontuoti (II etapas) – net 193,2 tūkst. Eur.

Panašu, kad šie metai Alytaus miestui bus rekordiniai – tiek daug naujų nutiestų gatvių mieste dar nebuvo. Šiais metais taip pat bus pradėtos asfaltuoti Kalnų, Mėtų, Šlaito ir Saulės gatvės, užbaigiamos Kalnėnų ir Ežerėlio gatvės.

Komunikacijos skyriaus informacija

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą