Alytuje prie daugiabučių namų atsiras stovai žaliosioms atliekoms

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyrius dažnai sulaukia klausimų iš bendrijų, kas galėtų pasirūpinti žaliųjų atliekų išvežimu. Daugiabučių namų bendrijoms priskirtose teritorijose želdinius bendrijos turi tvarkyti pačios ir nekaupti žaliųjų atliekų prie bendrųjų konteinerių, o išvežti jas į atliekų aikšteles. Tvarkydamos aplinką, bendrijos savo teritoriją nušienauja, tačiau joms sudėtinga pasirūpinti žaliųjų atliekų išvežimu, todėl savivaldybė nusprendė padėti ir jau šią vasarą šalia daugiabučių pastatyti stovus su maišais žaliosioms atliekoms. 

Į šiuos stovus bus galima mesti tik lapus ir žolę, šakas gyventojų prašoma dėti šalia stovo, kad jos neplėšytų maišo. Pastebėjus, kad tarp žaliųjų atliekų atsirado butelių, šiukšlių ar kitokių atliekų, jos nebus išvežamos ir jų išvežimu teks pasirūpinti pačioms bendrijoms. 

Pirmiausiai šiuos stovus planuojama įrengti Dainavos mikrorajone, o vėliau, jeigu tai pasiteisins – ir kituose mikrorajonuose. Stovai būtų statomi tose vietose, kuriose ir gyventojams būtų patogu žaliąsias atliekas sudėti, ir vežėjams jas išvežti. 

„Sprendžiant, kur pastatyti šiuos stovus, vietas kviečiame siūlyti pačioms bendrijoms. Šių stovų nebus prie kiekvienos konteinerių aikštelės, bet stengsimės parinkti tas vietas, kur žaliųjų atliekų susidaro daugiausiai“,– sakė Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.

Šalia stovų taip pat bus pastatytas stendas su informacija, ką galima į maišą dėti ir ko ne. Prašome gyventojų elgtis atsakingai, paslauga bus teikiama toms bendrijoms, kurių gyventojai tvarkingai ir atsakingai rūšiuos žaliąsias atliekas.  

Stovų įrengimu ir atliekų išvežimu rūpinsis Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras.

Turite pasiūlymų, kurioje vietoje šie stovai galėtų būti pastatyti šalia Jūsų bendrijos? Tuomet rašykite el. p. miestoukis@alytus.lt.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą