Lietuvos tarnybiniai šunys: nuo jų priklauso pareigūnų pasiekimai, o kartais net autoritetas

Yra pareigūnų, kurių darbo rezultatai, pasiekimai, o kartais net autoritetas priklauso nuo keturkojų jų partnerių. Nemažai policijoje, kariuomenėje, Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, taip pat ir pataisos įstaigose dirbančių pareigūnų būtent taip vadina savo tarnybinius šunis. Jie yra partneriai ir darbe, ir dažnai laisvalaikiu. 

Partnerystės ir ryšio su keturkojais pareigūnais idėja atsispindėjo Marijampolės pataisos namuose surengto fotografijų konkurso „Tarnybiniai šunys“ nuotraukose. 

Fotografijas pamatysite čia. 

Konkurse buvo atrinktos geriausios šunų fotografijos, paskelbti ir apdovanoti jų autoriai. Bet pasak organizatorių, svarbiausias fotografijų konkurso tikslas – populiarinti Lietuvos statutinių valstybės tarnybų ir organizacijų kinologo profesiją, atskleisti tarnybinių šunų unikalumą bei išskirtinumą, skatinti fotografiją kaip saviraiškos priemonę. 

Visus konkurso dalyvius sieja stiprus ryšys su jų keturkojais partneriais ir noras parodyti tos partnerystės galimybes, parodyti nelabai viešai matomą pareigūnų darbo pusę, kurios sėkmę didele dalimi lemia tarnybinių šunų gebėjimai – kvapams jautrios nosys, greitos kojos ir, žinoma, begalinis atsidavimas tarnybai ir žmogui. 

Iš viso konkurso organizatoriams 23 autoriai pateikė per 120 fotografijų. Konkurse dalyvavo: Lietuvos policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, kariuomenės, muitinės, vadovybės apsaugos tarnybos ir bausmių vykdymo sistemos (Marijampolės pataisos namų, Kalėjimų departamento Mokymo centro, Panevėžio pataisos namų, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos) pareigūnai ir darbuotojai.

Fotografijas vertino Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariai – Kazimieras Linkevičius ir Romas Linionis. Konkurso nugalėtoja vertintojai pripažino Astą Drabunienę už fotografiją „Viena siela dvi širdys“. Antrą vietą pelnė Mantautas Patašius, už fotografiją „Gilzė“ ir trečią – Giedrius Žymantas už fotografiją „Nemo, Nemune. Sienos apsaugos ypatumai pavasarį“. 

Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti diplomais bei specialiaisiais prizais. Konkursą organizavo – Marijampolės pataisos namų Kinologijos skyriaus darbuotojai. 


lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą