Ąžuoliniuose pagerbti kraštiečiai

Ąžuolinių kaimo bendruomenė subūrė kraštiečius vasaros šventėje „Susitikime Ąžuoliniuose“, kurioje pagerbti kaimui nusipelnę šviesuoliai, padėkota kraštą kuriantiems ir kūrusiems žmonėms, smagiai šokta ir dainuota. 

Gausiai susirinkusią kaimo bendruomenę, atvykusius buvusius kaimo gyventojus, svečius pasveikino Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Meras kartu su Ąžuolinių seniūnaite Irena Pranckiene ir kaimo bendruomenės pirmininke Danguole Jarmalavičiene apdovanojo bendruomenės valdybos išrinktus Ąžuolinių kaimo garbės piliečius. Jais tapo Gražina Ona Stakvilevičienė už ilgametę kultūrinę ir visuomeninę veiklą, liaudiškų tradicijų puoselėjimą, meilę dainai, šokiui, teatrui ir Algirdas Stasys Petniūnas už Bambininkų piliakalnio išsaugojimą, Ąžuolinių parko įkūrimą ir jo puoselėjimą, už meilę žemei, darbui ir buvimą bendrystėje.

Ąžuolinių kaimo garbės pilietė G.  Stakvilevičienė padėkojo už įvertinimą ir pakvietė visus kartu su ja sudainuoti jos pačios sukurtą dainą „Žuvintas“, kuri jau tapusi Ąžuolinių kaimo bendruomenės himnu.

Šventės dalyviams koncertavo gausus būrys atlikėjų: Juozo Adomaičio ir Redos  duetas iš Stebulių, Stasė Čižauskienė su dukra Raimonda ir anūke Paulina iš Pivašiūnų, Rasa Navakauskienė iš Santaikos, populiarių dainų atlikėjai Romas Bubnelis ir Asta Bagdonavičienė bei pramoginės muzikos grupė BENT  atlikėjai Edvinas ir Vytautas.

Veikė šventinė prekyba, vaikai galėjo padūkti ant pripučiamų batutų, pasivažinėti Ramūno Kliokio karieta su gražuoliais žirgais.

Renginį finansavo Alytaus rajono savivaldybė, UAB „Alytaus vėjas“, vietos gyventojai, ūkininkai ir verslininkai. Ačiū visiems!

Ąžuolinių kaimo bendruomenės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą