Nuotraukos autorius: M.Morkevičius

Nuo rugsėjo 1 dienos – renginių žiūrovų ir dalyvių elektroninė registracija

Nuo rugsėjo 1 d.  kultūros, pramogų bei kitų renginių ir susibūrimų organizatoriai turės užtikrinti bilietų platinimą ir (arba) žiūrovų (dalyvių) registravimą elektroniniu būdu. Tai numatyta rugpjūčio 26 d. pasirašytame valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendime.

Taip įgyvendindamas Vyriausybės sprendimas nuo rugsėjo neberiboti atvirose ir uždarose erdvėse organizuojamų renginių žiūrovų (dalyvių) skaičiaus, tačiau kartu rūpintis koronaviruso valdymu. Jei organizatoriai registruoti asmenų negali, renginyje leidžiama dalyvauti ne daugiau kaip 300 žiūrovų.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendime nustatyta, kad renginį organizuojantys asmenys, vykdantys žiūrovų (dalyvių) registravimą elektroniniu būdu, turi surinkti šiuos asmens duomenis: vardą, pavardę, telefono ryšio numerį, gyvenamosios vietos informaciją (gatvės pavadinimas, namo numeris, būto numeris, miestas, savivaldybė, šalis).

Šie duomenys turi būti renkami tiesiogiai iš duomenų subjekto ir tvarkomi tik COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) profilaktikos ir kontrolės priemonių įgyvendinimo tikslais. Duomenys turi būti saugomi ne ilgiau kaip 21 dieną po įvykusio reginio.

Gavus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prašymą, epidemiologinės diagnostikos tikslais šie duomenys centrui turi būti pateikti ne vėliau kaip per dvi darbo dienas.

Su operacijų vadovo sprendimu galite susipažinti čia.

Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą