Tradiciniai amatininkai, meistrai ir pameistriai gali gauti valstybės stipendiją

Žemės ūkio ministerija iki gruodžio 3 d. kviečia tradicinius amatininkus, tradicinio amato meistrus ir pameistrius teikti paraiškas gauti individualią arba edukacinę valstybės stipendiją, siekiančią 390 Eur per mėnesį. 

Gauti individualią stipendiją turi teisę tradiciniai amatininkai, tradicinio amato pameistriai, o edukacinę stipendiją – tradicinių amatų meistrai.

Pareiškėjas, pretenduojantis gauti stipendiją, per einamuosius metus gali teikti tik vieną paraišką vienos rūšies stipendijai gauti.

Individuali stipendija teikiama tradicinio amato, kuriuo užsiima amatininkas ar pameistrys, įgūdžiams tobulinti, iki metų, o edukacinė stipendija skirta tradicinių amatų meistrams dalyvauti įvairiose konferencijose, seminaruose, mokymuose, ši stipendija gali būti mokama iki šešių mėnesių.

Kartu su paraiška privaloma pateikti patirties ir (arba) praktinės veiklos tradicinių amatų srityje aprašymą. Teikiant paraišką edukacinei stipendijai gauti, papildomai privaloma pateikti dokumentus, kurie patvirtina kvietimą dalyvauti stažuotėje, kursuose, konferencijoje, simpoziume ir kitoje veikloje, kuri skirta profesiniam meistriškumui tobulinti. Kartu su paraiška teikiami ir kiti dokumentai, kuriuose pagrindžiama paraiškoje nurodyta informacija.

Tradicinių amatininkų, sertifikavusių savo amato gaminius,  Lietuvoje yra apie 800, iš jų apie 200 turi tradicinių amatų meistro pažymėjimą.

Paraiškos ir dokumentai teikiami registruota pašto siunta Žemės ūkio ministerijos Mokslo ir inovacijų skyriui (Gedimino pr. 19, Vilnius, 264 kab.).

Papildomą informaciją teikia Žemės ūkio ministerijos Mokslo ir inovacijų skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Dubnikienė (tel. (8 5) 239 1125, el. p. violeta.dubnikiene@zum.lt).

Paraiška skirti individualią valstybės stipendiją.

Paraiška skirti edukacinę valstybės stipendiją.

LRV nutarimas dėl stipendijų skyrimo.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą