Alytaus rajone plečiamas socialinio būsto fondas

Alytaus rajono savivaldybė galės pasiūlyti daugiau butų šeimoms, turinčioms teisę į socialinio būsto nuomą. Savivaldybės taryba papildė savivaldybės būsto fondo sąrašą. Į jį įrašytas dviejų kambarių butas Simno seniūnijos Mergalaukio kaime.

Įvykus skelbiamų derybų pirkimo procedūroms, butą su rūsiu ir priklausančia ūkinio pastato dalimi savivaldybė nupirko už 10 tūkst. eurų. Jis bus siūlomas nuomotis šeimoms, turinčioms teisę į socialinio būsto nuomą.

Alytaus rajono savivaldybės asmenų ir šeimų, turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti sąraše yra 65 asmenys ar šeimos, kurios laukia išsinuomoti savivaldybės socialinį būstą.

Savivaldybės būsto fondą sudaro 75 socialiniai būstai ir 23 savivaldybės būstai.

Savivaldybės socialinis būsto fondas dar didės. Alytaus rajono savivaldybės taryba pritarė būsto fondo plėtrai, įsigyjant butus ir sodybas.

„Planuojama įsigyti 8 butus ir 2 sodybas su žeme, kad jose apsigyvenę žmonės galėtų ir ūkininkauti. Su tokiu tikslu jau esame nupirkę 2 sodybas su žeme. Jose gyvenančios šeimos sėkmingai ūkininkauja, augina daržoves, gyvulius“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą