Vasaros sezono atidarymas Kurnėnuose!

Jau šį penktadienį, gegužės 27 d., Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokykloje startuoja atvirų durų dienos. Visą vasarą lankytojų lauks pažintinė ekskursija, įvairios edukacijos, užsiėmimai, muzikos vakarai!

Išskirtinę istoriją vertę turinčią mokyklą renovavo ir įvairioms veikloms pritaikė Alytaus rajono savivaldybė. Jos populiarumas pranoko lūkesčius. Praėjusiais metais Kurnėnų mokyklą aplankė daugiau kaip 5000 lankytojų, jie aktyviai dalyvavo Alytaus rajono kultūros centro organizuotose veiklose.

„Iš Amerikos parplukdytos Lauryno Radziukyno mokyklos atnaujinimas ir įveiklinimas – didžiulis projektas Alytaus rajonui. Labai džiaugiuosi, kad jis neliko nepastebėtas. Čia atvyksta smalsūs, žingeidūs, viskuo besidomintys lankytojai iš visos Lietuvos, taip pat užsienio valstybių. Kurnėnų mokykla susidomėjo JAV ambasada Lietuvoje. Tad kviečiu atvykti nebuvusius, o buvusius atvykti dar kartą į Kurnėnų mokyklą, susipažinti su įkvepiančia jos istorija, dalyvauti renginiuose ir skleisti žinią apie mūsų Alytaus rajono perliuką“,– kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Eglė Sereičikienė sakė, kad šiemet mokykloje veiklos atras ir pats mažiausias lankytojas, ir senjoras. „Pirmasis veiklų sezonas mokykloje buvo lyg eksperimentas. Išsiaiškinome, ko lankytojai nori, kas jiems įdomu. Mūsų organizuotos veikos patiko, o šiemet jų bus dar daugiau. Atvykusiųjų lauks ekskursijos, naujos edukacijos, įvairūs žaidimai“, – sakė E. Sereičikienė.

Tad startas į vasarą Kurnėnuose jau šį penktadienį.

Kurnėnų mokykloje visą vasarą antradieniais–šeštadieniais 11, 13, 15, 17 val. vyks ekskursijos ir dailyraščio rašymo edukacija, kiekvieną penktadienį – muzikiniai, literatūriniai vakarai.

Bus galima iš anksto užsakyti smilkalų iš natūralių medžiagų, spalvotos smėlio mandalos, keramikos, žaislų iš servetėlių, desertų dekoravimo, sušių gaminimo edukacijas. Veiks lauko žaidimų kiemelis.

E. Sereičikienė paminėjo ir tai, kad mokykloje vyks ne tik ekskursijos ir edukacijos. Jaukioje mokyklos aplinkoje bus galima ir papietauti, pasimėgauti kava, arbata ir desertais. Tai užtikrins – Alytaus profesinio rengimo centro kavinė.

Norintiems užsisakyti edukacijas ir kitais Kurnėnų mokyklos lankymo klausimais informacija teikiama telefonu (8 315) 69 005.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą