Trims rajono bendruomenių projektams skirtas programos „Mes – bendruomenė“ finansavimas

Programos „Mes – bendruomenė“, kurią vykdo „Maxima“, konkurso finansavimą projektams įgyvendinti laimėjo Butrimonių gimnazija, „Daugų krašto“ asociacija ir Venciūnų kaimo bendruomenės visuomeninė organizacija „Venciūnų sodiečiai“. Nugalėtojai paskelbti po ekspertų komisijos vertinimo ir balsavimo internete. Iš viso bus finansuotos devyniolikos bendruomenių iniciatyvos, skirta 130 tūkst. eurų. Sveikiname mūsų bendruomenes ir linkime sėkmės įgyvendinant projektus!

Venciūnų kaimo bendruomenės visuomeninė organizacija „Venciūnų sodiečiai“ / Bendruomenės laisvalaikio sodelis

Kurti alternatyvias laisvalaikio ir pramogų erdves, didinant užimtumo galimybes, šiandien madinga ir patrauklu. Venciūnų k. bendruomenės VO „Venciūnųsodiečiai“ , nori atgaivinti sodą, kuris daugeliui kelia šiltus prisiminimus. Įrengę vaikams žaidimų aikštelę ir treniruoklius suaugusiems, sukursime erdvę, kur smagiai leisime laiką: ar žaisdami, ar sportuodami, ar senų obelų pavėsyje skaitant knygą ar bendraujant.

Projekto ilgalaikė nauda neabejotina. Kol vaikai žais, juos atlydėjusieji galės pagerinti savo fizinę sveikatą. Patogu bus pavieniams sportininkams, kurie neturi galimybės sportuoti grupėje arba mėgsta sportuoti vieni. Pasirinkome universaliausius treniruoklius, skersinius ir lygiagretes, kurių pageidauja mūsų jaunimas. Kadangi aikštelė įrengiama priemiestiniam kaime, manom, kad ji bus paklausi ir džiugins ilgai.

Asociacija „Daugų kraštas“ / Lauko edukacinių erdvių įrengimas

Asociacijos „Daugų kraštas“ ir Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendru projektu siekiame sukurti unikalią lauko edukacijų erdvę, kurioje laisvalaikį galėtų leisti ne tik vietos gyventojai, o ypač vaikai ir jaunimas, bet ir Daugų bendruomenės organizuojamų edukacinių programų lankytojai bei svečiai. Siekiame, kad bendruomenė prisidėtų prie palankios emocinės, edukacinės aplinkos kūrimo gimnazijoje. Naujai įrengtose edukacinėse erdvėse organizuosime bendruomenės renginius, edukacijas, susirinkimus, sporto varžybas, šventes, minėjimus. Dalinsimės idėjomis apie kitų edukacinių erdvių įrengimą, jų naudą mokymosi procesui. Naujai sutvarkyta viešoji erdvė bus prieinama visiems bendruomenės nariams bei gimnazijos mokiniams. Tai skatins bendruomeniškumą, turiningą laisvalaikio praleidimą, didins bendrą Daugų miestelio patrauklumą.

Alytaus r. Butrimonių gimnazija / Sveikatingumo erdvės „Butrimonių SPO(R)TAS“ gimnazijos parke įrengimas

Butrimonys pasižymi traukos objektais, sutvarkytomis aplinkomis, tačiau „nuskriausti“, nes neturi jokio vandens telkinio ar didesnio miško masyvo. Didesnė užuovėja ar pavėsis vasaros metu yra gimnazijos parkas. Būtent jame numatoma įrengti erdvę, kurioje turiningai laisvalaikį galėtų leisti visi bendruomenės nariai.

Projekto metu bus įgarsinta esama krepšinio aikštelė, joje muzika automatiškai įsijungs kiekvieno vakaro 18.00 val. ir išsijungs 22.00 val., aikštelėje bus įrengtas automatinis apšvietimas, vaizdo kamera. Šalia krepšinio aikštelės, pašalinus nereikalingus medžius bus įrengta pliažo futbolo ir tinklinio aikštelė, smėliadėžės, karstynės, laipynės, supynės vaikams. Šalia įrengtoje „Dailės galerijoje“ (parko teritorijoje ant virvių pakabinti per 50-imt mokinių darbų-paveikslų) su suolais, stalais laiką galės leisti mėgstantys skaityti, žaisti šaškėmis, bendrauti, vaišintis atsineštomis vaišėmis. Visoje parko teritorijoje numatoma įrengti 11-os duobučių futbolo golfo aikštelę.

ARSA, Pagal organizatorių informaciją

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą