Alytaus rajone – nauja vasaros pramoga prie Giluičio ežero

Šalia Simno esančiame Giluičio ežere šią vasarą bus dar daugiau pramogų. Alytaus rajono savivaldybės įrengtame paplūdimyje jau ne vienerius metus poilsiautojai gali maudytis, ilsėtis sutvarkytoje pakrantėje, sportuoti. Šiemet ežere galima plaukioti ne tik kateriais, valtimis, vandens dviračiais, bet ir irklentėmis.

Prie Giluičio ežero paplūdimio atvažiuoti patogu tiek automobiliais, tiek dviračiais. Motorines transporto priemones saugiai galima palikti nemokamoje aikštelėje.

Maudyklos teritorija nuolat prižiūrima, joje įrengtose aikštelėse galima žaisti tinklinį, sportuoti pasinaudojant lauko sporto įranga, vaikams yra čiuožykla, sūpynės. Prie ežero pastatytas tiltas.

Šiemet savivaldybė čia išdavė leidimą irklenčių nuomos paslaugoms teikti. Paslaugą teikia bendrovė „Konsultacijos“.

Įmonės vadovas Robertas Bulkevičius sako, kad Giluičio paplūdimyje nuomojamos pripučiamos irklentės. Išleidus orą, irklentę galima vežtis ir prie kito ežero kranto ar kito vandens telkinio.

Prie Giluičio nuomojamos 4 irklentės. Pasak R. Bulkevičiaus, jų galės būti daugiau, jeigu bus didesnis poreikis.

Irklenčių nuomos stotelė „Sup savitarna“ veikia 24 val. per parą, joje darbuotojų nėra. Norint išsinuomoti irklentę, reikia mobiliuoju telefonu parsisiųsti programėlę „Frekis”, užsiregistruoti joje, pateikti savo banko kortelės duomenis, nuskenuoti QR kodą.

„Programėlėje „Frekis“, kurią rasite kompiuterio programose App store ir Play store, matysite, ar yra laisva irklentė, taip pat – kiek yra laisvų irklenčių konkrečiu metu“, – sako irklenčių nuomos įmonės vadovas R. Bulkevičius.

Poilsiautojai gali išsinuomoti irklentę kelioms valandoms ar visai dienai. 20 minučių skiriama pasiruošimui, jos yra nemokamos (neįskaičiuojamos į valandinį nuomos laiką). Kartu su nuomojama irklente duodama gelbėjimosi liemenė, pompa - jeigu reikėtų pripūsti daugiau oro.

Irklentės prie Giluičio ežero bus nuomojamos iki rugsėjo vidurio.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą