Alytaus rajone mažėja nedarbas

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas dalyvavo susitikime su Alytaus teritorinės darbo biržos direktoriumi Regimantu Mačiuliu, kuriame aptarė šiandienos aktualijas bei tolimesnį bendradarbiavimą siekiant mažinti bedarbių skaičių.

Rajono vadovams buvo pristatyta situacija Alytaus rajono darbo rinkoje, prognozės ir tendencijos. Džiugina tai, kad nors visoje Lietuvoje, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, nedarbo lygis kilo (0,3 proc. punkto), Alytaus apskrityje – mažėjo (-0,5 proc. punkto). Didžiausias mažėjimas iš apskrities savivaldybių – Alytaus rajone (-1,1 proc. punkto). Alytaus rajone 2018 m. vasario 1 d. bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų sudarė 11,9 proc. (1877), iš jų 43,4 proc. (815) – moterų, 56,6 proc. (1062) – vyrų. Prognozuojama, kad 2018 metais vidutinis metinis registruotas nedarbas sumažės visose Alytaus apskrities savivaldybėse. Didžiausias registruoto nedarbo mažėjimas numatomas Alytaus rajono savivaldybėje (2,0 proc. punkto).

Meras pristatė 2018 m. užimtumo didinimo programą, kurioje jo iniciatyva pirmą kartą numatyta skirti lėšų įsidarbinusių bedarbių kelionės į darbą išlaidų kompensavimui. Tai naujovė, jai numatyta iš savivaldybės biudžeto skirti 60 tūkstančių eurų. ,,Didžiausias mano noras, kad tai būtų paskata tiems ilgalaikiams bedarbiams, kurie važiuotų dirbti į kitą seniūniją, Alytaus miestą ar kitą savivaldybę. Nes jie dažnai sako, kad neapsimoka važiuoti, nes per mėnesį važinėjimas atsieina apie 200 eurų. Tad biudžete nusimatėme lėšų ir konkuruosime su kaimynine savivaldybe, kad mūsų žmonės būtų labiau motyvuoti“ – sakė A. Vrubliauskas.

Susitikime taip pat dalyvavo savivaldybės mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė, Ekonomikos skyriaus vedėja Jolita Gruzinskienė ir Darbo biržos Klientų aptarnavimo departamento Alytaus skyriaus vedėja Vaida Kamandulienė.

Aptariant bendradarbiavimo galimybes kalbėta apie savivaldybių ir Darbo biržos bendrą veiksmų programą, ieškantieji darbo, kuriems yra sunkiausia integruotis darbo rinkoje, pasak Darbo biržos vadovo, bus aptarnaujami „atvejo vadybos principu“. Pasidžiaugta, kad Alytaus rajono savivaldybėje aktyviai įgyvendinami Vietinių užimtumo iniciatyvų (VUI) projektai. Prie šių projektų prisidedančių verslininkų dėka yra sukuriamos naujos darbo vietos. Tikimasi, kad jau kovo mėnesį verslo atstovai galės teikti paraiškas į Alytaus teritorinę darbo biržą dėl paramos per šią priemonę. Kadangi vertinant paraiškas vienas iš vertinimo kriterijų yra savivaldybės ir (ar) vietos bendruomenės indėlis prie planuojamo įgyvendinti projekto, įmonės kviečiamos kreiptis į Alytaus rajono savivaldybę su prašymu pritarti ir prisidėti prie jų planuojamų įgyvendinti projektų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą