Pagerėjo Alytaus rajono Simno ežero ir Dovinės upės vandens būklė

Alytaus rajono savivaldybės administracija sėkmingai įgyvendinto projektą „Vandens būklės gerinimas Simno ežere bei Dovinės upėje“. Simno ežero ir Dovinės upės vanduo tapo švaresnis, tad pagerėjo sąlygos žuvų ir kitų vandens gyvūnų vystymuisi, vandens telkiniai tapo tinkamesni žmonių poilsiui.

 

Vandens telkinių gerinimo darbai vyko penkerius metus. Projektui „Vandens būklės gerinimas Simno ežere bei Dovinės upėje“ skirtas finansavimas pagal ES fondų investicijų veiksmų programos 05.3.1-APVA-V-012 priemonę „Vandens telkinių būklės gerinimas“.

Projekto vertė – 560 629 Eur, iš jų: 518 582 Eur skiriama iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo lėšų ir 42 047 Eur – iš Alytaus rajono savivaldybės biudžeto lėšų.

Dovinės upėje pertekliniai vandens augalai buvo šienaujami, o Simno ežere – šienaujami ir raunami su šaknimis. Upė buvo valoma nuo Metelių regioninio parko apsaugos zonos iki Žuvinto biosferos rezervato saugomos teritorijos.

Vandens telkinių valymo darbai buvo vykdomi keliais etapais. Augmenija buvo pjaunama juostomis, kad nebūtų pažeistos vandens paviršiuje esančios gyvūnijos buveinės. Nupjauta 122,87 ha vandens augmenijos Simno ežere ir 41,13 ha Dovinės upėje.

Pagerinus Simno ežero ir Dovinės upės vandens būklę nuo perteklinių augalų, juose turėtų atsirasti daugiau žuvų ir kitų vandens gyvūnų, telkiniai teiks ir rekreacinę naudą – bus labiau prieinami žmonių laisvalaikiui.

         

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą