Ryškėja vaikų žaidimų aikštelės kontūrai Lazdijų miesto parke

Į aplinką harmoningai įsiliejančios modernios vaikų žaidimų aikštelės, erdvės aktyviam suaugusiųjų ir senjorų laisvalaikiui ir poilsiui. Visa tai ir dar daugiau planuojama Lazdijų miesto parko įveiklinimo vizijoje. Jau įsibėgėjo šiuolaikiškų sprendimų gausa pasižyminčios žaidimų aikštelės vaikams įrengimo – pirmojo Lazdijų miesto įveiklinimo etapo – darbai.  

Pagal projektą numatyta, jog parko dalyje už estrados bus įrengti: dviratukų takas-kalneliai,  sūpynės, karuselės, batutas, spyruoklinės sūpynės, 2D ir 3D žaidimai bei poilsio erdvės tėveliams ir kitiems parko lankytojams. Šiuo metu vyksta pagrindų sluoksnių, ant kurių bus įrengiama aikštelių danga ir žaidimų įrenginiai, klojimo darbai. Vėlesnis etapas – įrenginių ir aikštelių montavimas ir įrengimas.

Jau anksčiau buvo pakloti elektros kabeliai vaikų žaidimo zonos apšvietimui ir lietaus vandens surinkimo nuo pavėsinių ir nuvedimo į drenažą vamzdžiai.

Planuojama, kad šiais metais parko erdvėje įsikurs mažiesiems skirtas žaidimų įrenginių kompleksas: žaidimų aikštelės 6–14 metų vaikams, laipynės, čiuožyklos, batutas, karuselės, vaikų žaidimų kompleksas, poilsio vietos tėvams, šeimų su vaikais aktyvaus poilsio zonos. Teritorijos pietinėje dalyje, šalia esančių medžių masyvo, projektuojama pavėsinė su suoliukais ir kita įranga šeimų poilsiui, dviračių ir paspirtukų stovų vietos, vandens stotelė ir kiti mažosios architektūros elementai.

Vėliau – kito parko atnaujinimo etapo metu – planuojama miesto parke įrengti ir daugiau erdvių, skirtų jaunimo ir senjorų poilsiui bei aktyviam laisvalaikiui.

Lazdijai.lt

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą