Alytaus rajone lankėsi Kinijos Dzilino provincijos atstovai

 

Ieškodami galimybių bendradarbiauti Alytaus rajono savivaldybėje lankėsi Kinijos Liaudies Respublikos Dzilino provincijos delegacija. Svečius priėmė savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ir administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė.
Savivaldybėje lankėsi Dzilinio provincijos komiteto pirmininko pavaduotojas Zhi Jianhua ir kultūros, istorijos, švietimo, ryšių su užsieniu, mokslo, sveikatos apsaugos padalinių atstovai.
Meras A. Vrubliauskas pasidžiaugė iš toli atvykusiais svečiais ir pažymėjo, kad ir jis, ir administracijos direktorė G. Jociunskaitė yra lankęsi Kinijoje, kuri jiems padarė didelį įspūdį.
„Tai yra įdomi ir moderni šalis su didinga istorija. Pamatėme, jog jūsų ekonomika labai tvirta, gyventojai draugiški ir labai darbštūs. Kad ir kokie mes skirtingi, vieni kitiems esame įdomūs. Tikiuosi taip pat liksite sužavėti mūsų šalimi ir Alytaus rajonu“, – kalbėjo meras A. Vrubliauskas. Savivaldybės vadovas pristatė rajoną, vystomas žemės ūkio šakas, gaminamą produkciją, turizmo galimybes. Svečiams parodytas filmas apie Alytaus rajoną.
Svečiai iš rytų susidomėjo Alytaus rajono turizmo, kultūros bei žemės ūkio sritimis, kuriose norėtų bendradarbiauti.
Alytaus rajono savivaldybės vadovai su Dzilino provincijos atstovai apsikeitė kontaktais ir atminimo dovanomis, sutarė siekti bendradarbiavimo.
Svečiai apsilankė Alytaus rajono kultūros centre, apžiūrėjo amatininkų dirbinius ir degustavo rajone pagamintų mėsos gaminių bei sūrio.
Delegacija iš Dzilino provincijos Lietuvoje lankėsi pirmą kartą, jos vadovas padėkojo Alytaus rajono merui ir direktorei už nuoširdų ir šiltą priėmimą.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą