Alytaus rajono naujagimiui – didesnė vienkartinė išmoka


Alytaus rajono savivaldybės taryba patvirtino 2020 metų biudžetą, o jame numatyta ir didesnės vienkartinės išmokos gimus vaikui. Iki šiol buvo numatyta, jog naujai gimusiam piliečiui, kurio deklaruota gyvenamoji vieta Alytaus rajone, mokama 200 eurų vienkartinė išmoka. Nuo šių metų ši suma didėja iki 500 eurų.
„Išmoką gimus vaikui gali gauti visos Alytaus rajone gyvenančios šeimos, nepaisant jų pajamų. Dėl vienkartinės išmokos gimus vaikui gali kreiptis tėvai, kurie ne trumpiau nei vienerius metus deklaruoja savo gyvenamąją vietą arba yra įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą Alytaus rajono savivaldybėje, kai gimusio kūdikio deklaruota gyvenamoji vieta registruojama Alytaus rajono savivaldybėje“ , - sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Silvija Janulevičienė.
Norint gauti išmoką, vienas iš kūdikio tėvų turi raštu kreiptis į deklaruotos vietos seniūniją arba seniūniją, kurios teritorijoje yra įtrauktas į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą, pateikti prašymą vienkartinei išmokai gauti ir kitus reikalingus dokumentus.
Vienkartinė išmoka yra mokama iš Alytaus rajono savivaldybės biudžeto lėšų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą