Naujai tiesiamas dujotiekis driekiasi ir per Alytaus rajoną


Alytaus rajono savivaldybėje lankėsi UAB „Alvora“ atstovai, kurie su meru Algirdu Vrubliausku, administracijos direktore Gintare Jociunskaite aptarė dujotiekio tiesimą, kuris sujungs Lietuvą su Lenkija, o trasos drieksis ir per Alytaus rajoną.
Šį valstybei svarbų ekonominį projektą įgyvendina Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatorius AB „Amber Grid“, o statybos darbus pagal sutartį vykdo rangovas UAB „Alvora“.
Dujotiekių jungtis tarp Lenkijos ir Lietuvos (GIPL) – tai gamtinių dujų infrastruktūra, sujungsianti Lenkijos bei Lietuvos, o tuo pačiu ir Baltijos šalių bei Suomijos gamtinių dujų perdavimo sistemas su Europos Sąjungos sistema.
Planuojama, kad jungtis tarp Lenkijos ir Lietuvos bus nutiesta iki 2021 m. pabaigos. „2020 metais planuojama nutiesti du trečdalius dujotiekio. Iki šių metų pabaigos dujotiekio tiesimo darbai bus įgyvendinti iki Alytaus rajono, o 2021 metais dujotiekis toliau numatoma tiesti nuo Alytaus iki Lazdijų, Lenkijos link. Naujojo dujotiekio statybos palies Alytaus, Butrimonių ir Punios seniūnijų teritorijas“, – savivaldybės vadovams, pristatydamas projektą, kalbėjo įmonės projektų vadovas Vladimiras Tretjakas.
Alytaus rajono meras atkreipė dėmesį į tai, jog, tiesiant trasą, gyventojai neturi patirti nepatogumų, o esantys keliai, kuriais važiuos sunkiasvorė technika – nesugadinti.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą