Lankomosios priežiūros paslauga karantino metu nenutrūko


Nors visoje šalyje paskelbtas karantinas, ribojami susibūrimai bei artimųjų lankymai, tačiau vienišais Alytaus rajono gyventojais rūpinamasi ir toliau. Lankomosios priežiūros paslauga teikiama pagal poreikį.
Kiekvieną savaitę dvylika Miroslavo globos namų darbuotojų lanko 35 asmenis visose Alytaus rajono seniūnijose.
„Darbuotojai, vykstantys pas vienišus žmones, yra aprūpinti visomis reikiamomis apsaugos priemonėmis, taip pat, atvykus į vietą, jiems rekomenduojama vengti tiesioginio kontakto“, – kalbėjo Miroslavo globos namų direktorius Vytautas Mocevičius.
Pasak direktoriaus, su lankomais asmenimis nuolat palaikomas ryšys. „Visi senoliai gali bet kada paskambinti mūsų darbuotojams ir paprašyti paslaugos, mūsų darbuotojai taip pat skambina ir teiraujasi, ar nieko nereikia“, – sakė V. Mocevičius.
Lankomosios priežiūros paslauga – išeitis tiems, kurie dėl savo sveikatos būklės, senatvės ar įvykus traumai negali pasirūpinti savimi, bei pagalba artimiesiems, kurie dėl savo gyvenamos vietos arba tam tikrų susiklosčiusių aplinkybių ne visuomet gali pasirūpinti giminaičiais, kad jie gyventų švarioje aplinkoje, būtų aprūpinti reikiamais vaistais bei maisto produktais, būtų atlikti buitiniai darbai, kurių žmogus nepajėgia atlikti savarankiškai.
Karantino metu, Alytaus rajono gyventojai, kuriems reikia pagalbos, gali kreiptis ir į seniūnijų seniūnus.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą