Vėl startuoja populiarioji Šviečiamoji gyvulininkystės programa vaikams ir jaunimui

Žemės ūkio ministerija kartu su VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra šiemet vėl įgyvendins Šviečiamąją gyvulininkystės programą, skatinančią vaikus ir jaunimą domėtis gyvulininkyste. Šalies ugdymo įstaigos, norinčios dalyvauti programoje, jau gali teikti paraiškas.

Programoje dalyvausiantys moksleiviai bus supažindinti su visomis Lietuvoje paplitusiomis tradicinėmis gyvulininkystės šakomis: pienine ir mėsine galvijininkyste, kiaulininkyste, paukštininkyste, arklininkyste, avininkyste, ožkininkyste, kailine žvėrininkyste, triušininkyste ir bitininkyste, jų produktais. Taip pat su saugomomis senosiomis Lietuvos ūkinių gyvūnų veislėmis, gyvulininkystės specialistų rengimu, darbo šioje srityje galimybėmis.

Programa skirta ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų vaikams (I modulis); pradinio ugdymo (1-4 klasių) moksleiviams (II modulis); pagrindinio ugdymo (5-8 klasių) švietimo įstaigų moksleiviams (III modulis).

Paraiškas dalyvauti programoje gali teikti visų šalies apskričių ugdymo įstaigos. Kiekviena jų gali teikti vieną paraišką.

Programos dalyviai  aprūpinami mokomąja medžiaga ir priemonėmis, savarankiškai organizuoja vaikų ir jaunimo švietimo pamokėles, konkursus ir kt. Programos organizatoriai dalyviams taip pat rengia „gyvą“ pažintį su gyvulininkyste. Įgyvendinantys programos I modulį dalyvauja agentūros organizuojamoje ūkinių gyvūnų parodoje arba mugėje, II modulį  - pažintinėje išvykoje į ūkininko ūkį arba žemės ūkio bendrovę, III modulį  - pažintinėje išvykoje į mokslo ir studijų instituciją.

Mokyklos ir darželiai veiklas vykdys iki mokslo metų pabaigos. Vėliau dalyvaus kūrybiniame konkurse, kur parodys, kaip įtvirtino gautas žinias.

Ugdymo įstaigos, norinčios dalyvauti programoje, paraiškas gali teikti iki kovo 8 d. elektroniniu paštu gyvulininkyste@litfood.lt

Daugiau informacijos apie programą suteiks Žemės ūkio ministerijos Gyvulininkystės ir veislininkystės skyriaus vyriausioji specialistė Lina Šimonienė, tel. (8 5) 239 8470, el. p. lina.simoniene@zum.lt; VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros Mokymo organizavimo skyriaus specialistė Neringa Janušauskienė, tel. 8 618 41969 el. p. n.janusauskiene@litfood.lt.

Šviečiamosios gyvulininkystės programos įgyvendinimo taisykles galima rasti čia.

 

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos informacija

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą