Mokiniai kviečiami sukurti švietimo būklės apžvalgos leidinio viršelį

Iki gegužės 31 d. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kviečia mokinius sukurti kasmet rengiamos švietimo būklės apžvalgos „Lietuva. Švietimas šalyje ir regionuose 2021“ viršelio iliustraciją. Šių metų leidinio tema – nuotolinis mokymas(is).

Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, COVID-19 pandemija labai stipriai paveikė švietimo sistemą, visą švietimo bendruomenę: ugdymo įstaigų vadovus, mokytojus, mokinius ir jų tėvus. Iš esmės pasikeitė ugdymo ir ugdymosi, bendravimo ir bendradarbiavimo santykiai, praktikos ir metodai. Šalyje paskelbus karantiną, atsirado nemažai naujovių, atsivėrė alternatyvios ugdymo galimybės, tačiau vis dar reikalinga parama nuotoliniam mokymuisi ir mokymui, skaitmeniniam ugdymo turiniui, modernioms priemonėms rastis.

Kviečiame mokinius sukurti piešinius ar kompiuterinės grafikos darbus, atskleidžiančius, kaip jie supranta nuotolinį mokymą ir mokymąsi, pavaizduoti savo asmeninę, mokyklos ar šalies mokymosi nuotoliniu būdu patirtį, įspūdžius ir pan. Kiekvienas dalyvis gali atsiųsti po du darbus.

Iliustraciją knygos viršeliui atrinks komisija, kuri vadovausis tokiais kriterijais: kūrybiškumas, originalumas, savitas temos pateikimas. Atrinktas darbas bus publikuojamas leidinio viršelyje, informacija apie laimėjimą paskelbiama „Švietimo naujienose“, pranešama mokiniui, jo mokytojui ir rajono savivaldybės administracijai. Iliustracijos laimėtojas, jo mokytojas ir mokykla gaus leidinį, laimėtojui bus įteiktas ministerijos suvenyras.

Siunčiami mokinių darbai turi atitikti šiuos reikalavimus:

piešiniai gali būti atlikti bet kokia grafine technika;

darbus įrašyti TIFF, JPG formatais;

viršelio dydis: A4 (210 × 297 mm, vertikalus (portret));

skenuojant piešinį turi būti 300 dpi raiška (RGB arba CMYK spalvinė gama);

darbus siųsti supakavus į „WinZIP“ arba „WinRAR“ programas;

darbo dydis negali viršyti 3 megabaitų;

bylos pavadinimas sukuriamas įrašant autoriaus vardą, pavardę, klasę ir mokyklos pavadinimą (pvz., Vardenis Pavardenis, 3a kl., Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinė mokykla).

Mokinių darbus siųskite el. paštu Evelina.Raudyte-Lipeikiene@smm.lt. Iškilus klausimams, rašyti arba skambinti tel. (8 5) 219 111 20.

Elektroniniame laiške prašome nurodyti ir kitus iliustracijos konkurso dalyvio duomenis: telefono numerį, elektroninio pašto adresą, mokyklos adresą. Taip pat prašome nurodyti darbą rengusio mokinio mokytojo vardą ir pavardę.

Nuoširdžiai kviečiame visus aktyviai dalyvauti ir linkime sėkmės!

 

Strateginių programų skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą